Ruhnu vallavalitsus paigaldab saarele väiketankla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Ruhnu saarest
Foto Ruhnu saarest Foto: SCANPIX

Ruhnu paigaldab lähiajal saarele oma väiketankla, selle soetamise maksumus on 16 473 eurot, millest 13 787 eurot moodustab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) toetus.

«Meil on siiamaani toodud kütust suurte vaatidega ja pumpamine autodesse on praktiliselt ürgaja tasemel,» ütles Ruhnu vallavanem Jaan Urvet BNS-ile.

«See on tõsine areng, oleme väga tänulikud EAS-ile, et nad meiega koos selle projektiga lõpuni läksid. Kaks aastat tegelesime sellega, vahepeal oli küll lootusetu tunne,» rääkis ta.

Järgmisel nädalal esitab vald kolmele pakkujale pakkumiskutsed ja teeb seejärel Urveti sõnul otsuse ära. «Loodame ikkagi juuli keskel hakata nii-öelda kaasaegsel tasemel autodele kütust jagama,» lisas ta.

Väiketankla näol on Urveti sõnul tegemist suure vaadiga, kus on kaks kambrit, millest ühes on diiselkütus ja teises bensiin. «See on kiipkaartide süsteemiga, iga Ruhnu talu saab kiipkaardi, ta läheb sinna, võtab selle kütuse ära,» ütles Urvet ja lisas, et arve tarbitud kütuse eest esitatakse kuu lõpus.

«Meie aastane vajadus on mõlemad kütused kokku kuskil 10 000 liitrit. See on maksimum,» ütles Urvet. Kütusekasutajaid on suve ruhnlastega talude järgi 35-37 majapidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles