«Appi! Minu nimi on Jihad»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja lipuga
Islamiriigi võitleja lipuga Foto: SCANPIX

Rootsis Göteborgis elava Süüria juurtega Jihad Eshmawi sõnul on tal tekkinud oma eesnimega probleem, kuna seda seostatakse terrorirünnakute ja Islamiriigiga.

Mehe teatel tahab ta meedia kaudu teada anda, et nimi Jihad ei tähenda vaid «võitlust», «püha sõda» ja «enesetapupommirünnakut», edastab The Local.

«Minu nimi on iidne Araabia nimi, mida kasutati juba enne islami teket. Kuid tänapäeval, kui panna Google`i otsingusse «Jihad», siis seda seostatakse vaid sõja, tapmise ja vägivallaga. Selle algne tähendus on hoopis alistada deemonid enda sees, mitte väline võitlus, oma usu peale surumine või maadevallutamine,» teatas mees.

Eshwami teatel on ta väsinud selgitamast, miks tal selline kummaline eesnimi on ja kas ka tema on terrorist.

Ta tõi näiteks juhtumi, milles ta oma koti bussi unustas ja sõber talle järele hüüdis: « Jihad, Jihad, Jihad».  Seda kuulis palju inimesi, kellest osad olid valmis teda ründama, kuid oli ka üks naine oma lapsega, kes sattus paanikasse, läks näost valgeks ja asus oma last kaitsma.

Rootslase sõnul teeb ta kõik, et teda ei seostataks äärmusislami, Islamiigi ja püha sõjaga.

«Appi!Minu nimi on Jihad, kuid ma ei ole terrorist ega seotud äärmusislamiga. Pean seda päevast päeva selgitama. Igatahes on praegune terrorismi levik mu elu mõnevõrra keeruliseks teinud,» nentis mees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles