ERR.ee: rate.ee asutaja meelest peaks kool õpetama internetis käitumist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rate.ee looja Andrei Korobeinik.
Rate.ee looja Andrei Korobeinik. Foto: Liis Treimann.

Portaali rate.ee asutaja Andrei Korobeinik pooldab internetis leviva laimu ja vägivalla kriminaliseerimist ning leiab, et kool peaks õpetama noori internetis käituma.

«Lapsi tuleks õpetada, mis andmeid nad võivad internetti jätta ja kuidas nad võivad suhelda, sest paljude jaoks on internet selline suurepärane anonüümne maailm, mida ta tegelikult pole,» rääkis Korobeinik intervjuus «Terevisioonile», vahendasid ERR Uudised.

Tema sõnul vaadatakse pärast Soome sündmusi kasutajate huvialad läbi ja võetakse ühendust nendega, kelle huvialaks on näiteks tapmine.

«Tõenäoliselt ei mõtle nad seda tõsiselt, aga ma arvan, et nad võiksid, sest see ei ole hea eeskuju teistele. Meil on selliste inimeste leidmiseks ka umbes 100 moderaatorit,» lisas ta.

Korobeinik pooldab internetis leviva laimu ja vägivalla kriminaliseerimist ja nende inimeste suhtes sanktsioonide rakendamist. «Internet on sama koht, mis ajaleht või päris maailm. Paaril sellisel juhtumil oleks positiivne mõju,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles