Jänes: ERSOs maksti palka läbi ehitusfirmade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Jänes
Laine Jänes Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Kultuuriminister Laine Jänes ütles täna riigikogu ees küsimustele vastates, et varem maksti ERSO liikmetele palka isegi läbi ehitusfirma arvete.

Jäneselt sooviti teada ERSO töökorralduse kohta, sest sotside liikme Peeter Kreitzbergi sõnul oli andmeid, et orkester puhkab 17. jaanuarini. Jänese sõnul tuleb ennast lihtsalt kurssi viia orkestri töökorraldusega, sest enne kontserdikavasid tullakse kokku ja harjutatakse koos, kuid enne seda on individuaalne töö ja noodid on inimestel käes.

Jänese sõnul pole sellel aastal mitte ühtegi palgata ega plaanivälist puhkust kellelegi planeeritud, sest õnneks on ERSOt nüüd juhtimas Anneli Unt, kes on lühikese ajaga korrastanud näiteks töölepingud.

«Üle 10 töölepingu oli sõlmimata ja olid väga erinevad moodused, kuidas orkestrantidele palka maksti, muu hulgas läbi ehitusfirma arvete esitamise,» teatas Jänes. «See on nüüd korrastatud.»

Ministri sõnul tegeletakse ka orkestri dokumendiregistriga, sest see oli täiesti korrast ära, raamatupidamise töö toimus raamatupidajal oma koduarvutis ja selle vahepealse aja jooksul ei suvatsenud ta kordagi tulla kontorisse.

«Ma väidan, et praegu olukord ERSO-s normaliseerunud just tänu sellele, et seal on täna juht, kes on vastutusvõimeline, vastutustundlik, suudab ja tahab seda süsteemi seal korrastada, kellel on väga head teadmised ja suhted üle maailma erinevate kontserdiagentuuridega,» rõhutas Jänes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles