Loomeinimesed muretsevad lauluväljakule plaanitava tänava pärast

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

18 loomeliitu saatsid Tallinna linnavalitsusele pöördumise, milles väljendavad muret Tallinna lauluväljaku tuleviku pärast ning soovivad käimasoleva detailplaneeringu menetluse peatamist, sest see arvestab laulupidude vajaduste asemel naabruses asuvate kinnisvaraarenduste huvisid.

Eesti Kooriühingu esimehe Raul Talmari sõnul on peamine probleem selles, et planeering näeb lauluväljaku Eesti Näituste poolsesse serva ette kõrvalasuva elamurajooni teenindamiseks mõeldud tänava.

«2007. aastal algatati lauluväljaku detailplaneering, mis pandi vahepeal seisma. Oli idee, et äkki võiks tantsupidude väljaku rajada lauluväljaku territooriumile, ja niikauaks, kui seda ideed kaaluti, see planeering peatati. Aga niipea kui tantsijad tegid kokkuleppe Kalevi staadioniga, kadus detailplaneeringu peatamise põhjus ära ja seda menetletakse edasi,» rääkis Talmar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles