Sibul: IRL võiks Jõksi kandidatuuri toetamist kaaluda küll

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks
Allar Jõks Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) kohtus täna presidendiks pürgiva endise õiguskantsleri Allar Jõksiga, kelle kandidatuuri toetamist võiks fraktsiooni esimehe Priit Sibula hinnangul erakond kaaluda küll.

IRLi fraktsiooni esimees Priit Sibul ütles, et Jõks võiks olla kandidaat, kelle toetamist võiks IRL kaaluda, kuid otsus tehakse 5. juunil volikogus, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Sibul nentis, et Jõks ei avaldanud oma suhtumist kooseluseadusesse ja selle rakendusaktidesse, ning märkis, et talle meeldiks loomulikult president, kes jagaks temaga pereväärtustes samu arusaamu.

«Tõenäoliselt, kui lähtuda ainult nendest väärtustest, mis minu jaoks olulised on, siis võib-olla peale minu enda väga palju kandidaate järele ei jää, ja minul endal ei ole vanust presidendiks kandideerida,» rääkis fraktsiooni esimees.

Kandidaadi ülesseadmiseks on vaja riigikogu 21 liikme toetust, kuid IRLil on riigikogus vaid 14 häält - seega peaks IRLi kandidaadi poolt hääletama 68 riigikogu liiget.

Jõks teatas esmaspäeval valmisolekust kandideerida presidendiks. Samal päeval kutsusid 14 ühiskonna-, kultuuri- ja äritegelast erakondi üles teda toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles