Pildid: Vabaerakond kohtus presidendiks pürgiva Allar Jõksiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaerakond jätkas võimalike presidendikandidaadi kandidaatide avatud kuulamiste sarja ja kohtus endise õiguskantsleri vandeadvokaat Allar Jõksiga täna rahvusraamatukogu väikeses saalis.

Vabaerakond soovib avatud kuulamisega jätkata, et erakonna liikmed ja laiem avalikkus saaks rohkem aimu nende inimeste seisukohtadest, keda on avalikkuses vabariigi presidendi ametisse sobivate kandidaatidena esile tõstetud ja kes võiksid pälvida erakonna ja fraktsiooni liikmete toetust kui mitte esimeses, siis võib-olla teises või kolmandaski ringis. 

Erakonna esimehe Andres Herkeli sõnul toetab Vabaerakond kandidaati, kel on parteide ülene toetus ja ta on autoriteet ka väljaspool Eestit. «Eesti president peab olema võimalikult sõltumatu, oskama näha ja näidata suuremat pilti, kuhu Eesti peab minema.» President peab reageerima ka riigikogu praakide ja ülepingutuste suhtes, olema ühiskonna sidustaja. Ta peab olema veenev kõneisik ja dialoogipartner kõigi ühiskonna rühmade jaoks, tõi Herkel välja. Vabaerakond riigikogus iseseisvalt oma kandidaati üles seada ei saa ja oma arvamuse kujundamiseks korraldab erakond «kohtumisi huvitavate inimestega.»

Tänane kohtumine on neljas, varem on kuulamistel kõnelnud Marina Kaljurand, Indrek Tarand ja Jaak Jõerüüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles