Prints Andrew külastab Eestit

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Andrew.
Prints Andrew. Foto: SCANPIX

Peaminister Taavi Rõivase külalise ja tehnoloogiakonverentsi Latitude59 peaesinejana tuleb Eestisse visiidile Yorki hertsog, prints Andrew.

Prints Andrew osaleb Latitude59 avapaneelis koos peaminister Rõivase ning investor Tim Draperiga.

Latitude59 on Põhja-Euroopa üks olulisemaid tehnoloogiakonverentse, mis toob Eestisse rahvusvahelised start-up'id ja investorid. 2016. aasta konverentsi põhiteemadeks on virtuaalne riik, e-residentsus, tehisintellekt, virtuaalreaalsus ja asjade internet.

Visiidi käigus külastab prints Andrew Pelgulinna gümnaasiumit, kus õpilased demonstreerivad Raspberry Pi miniarvutitel oma programmeerimisoskusi. Samuti kohtub ta vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvesega, külastab NATO küberkaitsekeskust ning e-Eesti showroomi.

Prints Andrew on Suurbritannias kuninganna esindajana ettevõtlus- ja tehnoloogiavaldkonna patroon. Ta töötab majanduskasvu soodustamise ja kõrgelt kvalifitseeritud töökohtade loomise edendamiseks ning viimastel aastatel on ta pühendunud kolmele põhivaldkonnale: haridus ja oskused; ettevõtlus; teadus, tehnoloogia ja insenerikunst.

Prints Andrew algatatud Pitch@Palace on Suurbritannia üks populaarsemaid pitching üritusi start-upidele. Latitude59 raames toimub kolmapäeval ka Pitch@Palace Eesti, kus lõppvooru jõudsid üheksa võistkonda, kes saavad enda ideid esitleda kõrgetasemelisele žüriile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles