Kontorirotid jooksevad andekate laste toetuseks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontorirottide jooksuga toetatakse andekaid lapsi.
Kontorirottide jooksuga toetatakse andekaid lapsi. Foto: Erakogu

Homsel lastekaitsepäeval, korraldab JCI Toomemäe ettevõtlike noorte koda juba 11. korda kontorirottide heategevuslikku võidujooksu Tartu Rat Race, mille tuludega toetatakse Tartu linna ja maakonna andekate laste huvitegevust.

Tartu Rat Race 2016 projektijuht Priit Oja rääkis, et traditsiooniliselt antakse lastekaitsepäeval üle JCI Toomemäe laste ande arengu stipendium. «Igal aastal tunnustatakse enne võidujooksu starti neid tublisid Tartumaa noori, kes saavad JCI Toomemäe ja Kultuurkapitali toetusel oma huvitegevusega süvendatult tegeleda,» märkis Oja.

Sel aastal on stipendiaate kolm: Ruslan Eskov, kes valmistub ette 2016. aasta juunioride maailmameistrivõistlusteks vehklemises, Kristin Põder, kes saab arendada oma muusikalisi ja sportlikke võimeid ning trikirattur Tõnis Mugra, keda ootab ees BMX krossi Euroopa karikasari.

Oja sõnas, et lisaks heategevuslikule aspektile pööratakse Rat Race’il humoorikas võtmes tähelepanu tervislikele eluviisidele. «Osalema on oodatud kuni kolmeliikmelised võistkonnad, kes saavad raja läbida nii joostes kui kõndides. Ligi ühe kilomeetri pikkune rada Tartu südalinnas on jõukohane igale osalejale ja pakub tavapärasele kontoritööle mõnusat vaheldust».

Oja julgustas osalejaid ka jooksuvarustuse osas leidlikud olema, kuna kõige originaalsemate kostüümide omanikud saavad ka autasustatud.

Tartu Rat Race 2016 toimub 1. juunil raekoja platsil. Üritus algab kell 15.30 stipendiaatide etteastete ja tunnustamisega ning kell 16.00 antakse start võidujooksule.

Tartu Rat Race’i korraldab JCI Toomemäe ettevõtlike noorte koda. Koostöös Tartu Kultuurkapitaliga  antakse igal aastal üle laste arengu stipendium, mille eesmärk on toetada Tartu ja Tartumaa lapsi, kes soovivad edasi pürgida oma huvierialal kultuuri, hariduse või spordi valdkonnas. 

Heategevusjooks Rat Race toimub ka 2. juunil Tallinna Raekoja platsil ja Pärnu vanalinnas ning 3. juunil Haapsalu promenaadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles