Tervishoiutöötajad tulid tööle patjadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle Eesti tulid arstid ja õed eile tööle padjaga, et nõnda tuletada riigikogulastele meelde meedikute rasket igapäevast tööd ning protestida Eesti tervishoiu puuduliku rahastamise vastu.

Aktsiooni korraldaja, Tartu arst Kuido Nõmm ütles, et algatust ärgitas korraldama reformierakondlase Igor Gräzini padjaga riigikogu ööistungile ilmumine ja sotsiaaldemokraadi Marianne Mikko sõnad, et meedikute 24-tunnised vahetused ei ole võrreldavad riigikogu liikmete raske tööga. Facebookis oli padjaga tööle tulijate grupiga liitunud üle 4400 inimese.

Nõmm ütles Maarjamõisa haigla ette kogunenud meditsiinitöötajatele, et arstiabi on krooniliselt alarahastatud, arstid on väsinud ja kavandatava töölepingu seaduse muutmisega tahab valitsus legaliseerida üle mõistuse pika valveaja. See tähendaks tema sõnul, et ületundide tegemine muutuks reegliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles