Usinad taimekasvatajad igatsevad vihmahoogusid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisikesed alles: Rautsi talu perenaine Jana Põri loodab varast kartulit jaanipäevaks.
Pisikesed alles: Rautsi talu perenaine Jana Põri loodab varast kartulit jaanipäevaks. Foto: Maanus Masing

Kuigi ilm on põuane, loodavad maasika- ja kartulikasvatajad esimest saaki jaanipäevaks.

Kõljalas asuva Kasesalu mahetalu perenaine Veeve Kaasik tõdes, et kui vihma ei tule, võib tänavune maasikasaak mullusest kehvemaks jääda. «Mul on väga kuiv savine maa, kilemultšiga, niisutust ei ole ja päike aina kütab,» rääkis ta. «Maasikas õitseb praegu väga ilusasti, marjaalged tulevad ja päris ilma me saagist siiski ei jää.» Esimesi punaseid maasikaid loodab Kaasik jaanipäevaks.

«Praeguse seisuga küll ei paista, et tänavune marjasaak mullusest viletsam tuleks,» arvas  aga teine Pihtla vallas tegutsev maasikakasvatajaHelve Turja. «Marju on ja osa on juba pöidlaküüne suurused.»

Sortidest peamiselt «Sonatat» ja pisut «Polkat» kasvatav Turja loodab esimeste marjade valmimist ehk juba paari nädala pärast. «Möödunud aastal ma ei julenud seda öelda, aga sel aastal on küll sada protsenti kindel, et jaanipäevaks on saaremaine maasikas turul ja müümas pole mina üksi, vaid ka teisi,» kinnitas ta.

Täispikka lugu saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles