Lottemaa loobus sooduspiletite müügist (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa teeb uksed tänavu pisut hiljem lahti.
Lottemaa teeb uksed tänavu pisut hiljem lahti. Foto: Tairo Lutter

Et paremini hallata külastajaid, loobus Lottemaa odavamate piletite müümisest veebis. Sooduspiletid ei kao küll päriselt ära, vaid neid müüakse teatud kampaaniate käigus.

«Soodustused hakkavad meil olema kampaaniapõhised,» põhjendas  Lottemaa turundusjuht Jorgen Sumin 15-eurose ja ainult veebis müüdava sooduspileti kadumist.

Üheks sooduspileti kaotamise põhjuseks on teemapargi soov senisest paremini hallata külastajate vooge. «Eelmise aasta juulis oli meil kahel teisipäeval, mitte laupäeval, 3000 külastajat päevas, et seda koormust paremini juhtida, siis mõnel päeval hakkame müüma pileteid hinnaga näiteks 13.50,» tõi ta näite. Sumin on veendunud, et nii külastajaid ühtlaselt hajutades suudab teemapark pakkuda paremat kvaliteeti.

«Need, kes on hinnatundlikumad, saavad sotsiaalmeedias kogu aeg jälgida Lottemaa kampaaniaid,» soovitas turundusjuht. Ta lubas, et sõltuvalt päevast ja kampaaniast võib sel juhul teemaparki pääseda ka 9 või 13.50 eurot maksva piletiga.

 «Meil on iga päev seitse uut erinevat näidendit ja kui panna meie piletihind nukuteatri omasse, siis ainuüksi näidendeid on juba mitmekümne euro eest,» ei pidanud Sumin sissepääsuhinda kalliks.

Teise uuendusena pakub Lottemaa sel aastal kahepäevapääset, mis maksab 25 eurot. «Samasugune lahendus on olemas Junabackenis (Rootsi) ja Muumimaal (Soome) ning see on mõeldud turistidele, kes peatuvad teemapargi lähedal,» rääkis Sumin. Tema sõnul näitab ülemere tegijate kogemus, et kahepäevapilet pole hitt-toode, mida müüakse tuhandeid. «Me ei leiuta hindu, vaid järgime pigem Skandinaavia teemaparkide kogemust,» lisas ta.

Erinevalt eelmisest aastast pääseb Lottemaale tänavu alles juuni keskel. «Me ei ole ainsad, ka Muumimaa teeb oma uksed lahti 11. juunil,» rääkis Sumin. Eelmise aasta varasem avamisaeg näitas, et juuni alguses pole nii palju külastajaid ja külastatavus kasvas järsult juuni teisest nädalast. «Paljud meie 135 töötajast tulevad siis suvehooajaks, nad on kas õpetajad, üliõpilased, näitlejad teatrites ja siis algab nende puhkus ning siis nad saavad pühenduda Lottemaale,» rääkis Sumin.

Tasub teada

  • Lottemaa

Tavapilet 17 eurot. Pileti hind pensionäridele (k.a töövõimetuspensionäridele) ja täiskasvanud puudega isikutele on 9 €, puudega lapsele on pilet 5 €. Tasuta on lapsed kuni kolmanda eluaastani ja puudega lapse üks saatja. Kahe päeva pilet 25 eurot.

  • Vudila

Lapsed 4–17 a. 17 eurot, täiskasvanud  13 eurot, lapsed 1-3 a. 7 eurot, pensionär

(k.a invaliidsuspensionär) 10 eurot ja kuni aastased lapsed tasuta.

  • Vembu-Tembumaa

Tavapilet 17 eurot, pensionärid 10 eurot, allameetrised lapsed tasuta.

  • Cantervilla mängumaa

Tavapilet 13 eurot, pensionärid 8 eurot, perepilet 44 eurot.

  • Muumimaa (Soome)

Ühe päeva pilet 28 eurot, kahe päeva pilet 38 eurot. Alla kaheaastased tasuta.

  • Pipimaa (Rootsi)

Täiskasvanud 260 Rootsi krooni (u 28 eurot), 3- kuni 14-aastased 185 Rootsi krooni (20 eurot), pensionärid 155 Rootsi krooni (17 eurot) ja kuni kaheaastased tasuta.

  • Junibacken (Rootsi)

Tavapilet 155 Rootsi krooni (17 eurot), 2- kuni 15-aastased 139 Rootsi krooni (15 eurot), kuni kaheaastased tasuta.

  • Legoland (Taani)

Tavapilet 349 Taani krooni (50 eurot), lapsepilet 329 Taani krooni (44 eurot), pensionärid 329 Taani krooni (44 eurot). NB Ostes piletid  7 päeva varem, on hinnad odavamad, lapsepilet 279 Taani krooni (37,5 eurot), tavapilet 295 Taani krooni (40 eurot).

  • Europa Park (Saksamaa)

Alates 12-eluaastast 44,50 eurot, 4- kuni 11-aastased 38,50 eurot, alla nelja-aastased tasuta.

  • Disneyland (Prantsusmaa)

Tavapilet 47 eurot, lapsepilet 40 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles