Prantslased kinnitasid kadunud lennuki musta kasti signaali tabamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EgytAiri lennukivraki otsingud
EgytAiri lennukivraki otsingud Foto: AP / Scanpix

Prantsuse mereväe luurelaev Laplace tabas signaali 19. mail teel Pariisist Kairosse Vahemerre kukkunud lennufirma EgyptAir reisilennuki mustast kastist, kinnitasid uurijad täna.

«Laev tabas lennuandmete salvesti signaali,» ütles Prantsuse Uurimis- ja Analüüsibüroo (BEA) esindaja Rémi Jouty Egiptuse võimude varasemat teadet kinnitades.

«Signaal tuvastati andmeanalüüsi tulemusena ja selle põhjal tehti kindlaks esmane otsingupiirkond,» lisas ta. «Signaali tuvastamine on esimene samm.»

Laplace saabus arvatavasse õnnetuspiirkonda eile, et ühineda vraki ja mustade kastide otsinguga. Alus on varustatud kolme seadmega, mis suudavad kinni püüda mustade kastide signaale kuni viie kilomeetri kauguselt.

Airbus A320 pardal oli õnnetuse hetkel 66 inimest. Mustade kastide abil loodetakse allakukkumise põhjusele jälile jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles