Ole ettevaatlik: need taimed kaaperdavad su aia

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: KEVADPILT  : P
PRN01: KEVADPILT : P Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Kuigi mõni taim paistab kaunis ja lõhnab hästi, võib ta koduaias üsna tülikaks osutuda, vohama asuda ja temast vabanemine saab olema pigem tülikas. Millised need on?

Maikelluke

Foto: Repro

Küll need piibelehed lõhnavad hästi ja näevad armsad välja, aga soodsate kasvutingimuste korral hakkavad need su aias tõeliselt vohama! Harilik maikelluke sisaldab mürgiseid glükosiide, mistõttu tuleks lastele eelkõige selgitada, et marjade söömine võib põhjustada mürgituse.

Münt

Foto: Vida Press

Erinevad mündid kipuvad kiirelt võimust võtma, kui neil on niiske kasvupinnas ja piisavalt valgust. Ole siis ettevaatlik, kui mündid näiteks maitsetaimede kasti istutad. Samas on piparmündil jällegi hulk häid raviomadusi, nii et korjata tasub seda igal juhul.

Kassitapp

Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ilutaimena tuuakse aedadesse madalakasvuline laiuva kasvuviisiga kolmevärviline kassitapp, teeveertes ja põllul vohab aga ilusate roosade õitega kassitapp - tegemist on viimasel juhul üsna tülika umbrohuga, mida oma aeda lasta ei maksa.

Harilik maajalg ehk kassiratas

Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX

Kiiresti kasvav taim ronib vartel olevate lisajuurte abil mööda pinnast edasi, nii et arvesta aias sellega.

Metsviinapuu

Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht

Harilik metsviinapuu on kiirekasvuline ronitaim, mille aastane juurdekasv võib olla enam kui meeter - arvesta sellega, enne kui selle aeda romantilist varju pakkuma tood.

(Allikad: Hortes, Aiasõber.ee, Hometalk)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles