Uhtna põleng võis alguse saada laste tehtud lõkkest

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahi. Pilt on illustratiivne.
Metsatulekahi. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kui peaks selguma, et kolmapäeval Lääne-Virumaal Uhtna külje all puhkenud metsapõleng sai alguse lõkkest, jätkab päästeameti menetleja uurimist. Kui see info kinnitust ei leia, läheb juhtum keskkonnainspektsiooni pädevusse, öeldi Ida päästekeskusest.

Kolmapäeval tuli põlengukohale neli-viis poisikest. Enne oli põlengualalt leitud termotekke ja teisi esemeid, millest mõnel Kaitseliidu sümbol. Päästjate küsimusele, kas nad ööbisid metsas, vastasid poisid eitavalt. Küll aga ütlesid nad, et olid seal ööbinud eelmisel suvel.

Kaitseliidu Viru maleva pealik Marek Laanisto saatis eile inimesed põlengupaigalt leitud asju uurima. Malevapealiku hinnangul on sündmuspaigalt leitud lõkkease väga vana ja ilmselt on tuld tehtud talvel. Kaitseliidu logo oli peal sealt leitud torusallidel, mida organisatsioon avalikel üritustel jagab. Laanisto ei välistanud siiski, et lõkkease võib olla seotud noorkotkastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles