Avariijärgne joomine võidakse võrdsustada joobes juhtimisega

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulane Dmitri Dmitrijev pääses kriminaalmenetlusest, kuna ütles, et hakkas autos alkoholi tarbima pärast avarii tegemist.
Riigikogulane Dmitri Dmitrijev pääses kriminaalmenetlusest, kuna ütles, et hakkas autos alkoholi tarbima pärast avarii tegemist. Foto: Videokaader

Riigikogu õiguskomisjon arutas riigikogu liikme Dmitri Dmitrijevi (Keskerakond) juhtumist ajendatuna, kas avariijärgse alkoholi tarbimise peaks võrdsustama joobes juhtimisega. Komisjon loodab vastava seadusemuudatuseni jõuda hiljemalt sügisel.

Õiguskomisjoni esimees Heljo Pikhof (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) tõdes, et komisjonis tuleb jutuks mitu teemat, ja rõhutas, et mingit otsust seadusemuudatuse kohta esmaspäeval vastu ei võetud. Sellegipoolest on ta veendunud, et seadust tuleb muuta.

Pikhofi sõnul on praegu kehtivas liiklusseaduses piir väärteo ja kriminaalkuriteo vahel õhkõrn. Kui inimene ütleb, et võttis lohutuseks napsi alles siis kui liiklusõnnetus oli juhtunud, ning tal mõõdetakse kriminaalne joove, loetakse see väärteoks, kuid autot sellises joobes juhtida on kriminaalkuritegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles