Vaiko Eplikku ja Kristjan Randalu kontserdid jõuavad plaadile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Randalu ja Vaiko Epliku kontserti «Lahkhelid» kuuleb laupäeval
ja pühapäeval Mustpeade majas.
Kristjan Randalu ja Vaiko Epliku kontserti «Lahkhelid» kuuleb laupäeval ja pühapäeval Mustpeade majas. Foto: Eero Vabamägi

Muusikud Vaiko Eplik ja Kristjan Randalu salvestavad 4.–5. juunil Mustpeade majas toimuvad kontserdid «Lahkhelide » kavaga plaadile ning kinnitavad, et selle kavaga nad rohkem ei esine.

«Lahkhelide» idee sündis Jazzkaare 25 aasta juubeliks 2014. aastal, olles suurepäraseks jätkuks nende esimesele koostööle 2010. aasta Jazzkaarel, mil esitleti kava «Kooskõla». Samanimeline album pälviski Eesti Muusikaauhindadel 2012. aastal jazz’ialbumi tiitli. Kava hõlmab mõlema muusiku repertuaari. Ent lood on saanud uue seade.

«Vaiko muusika on omaette toimiv tervik, kuid meie kavasse valisin just need lood, mis mind mingil moel intrigeerisid. Kuulsin enda peas teisi rütme ja harmooniaid, haarasin mingist elemendist ja muutsin selle uueks põhiideeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles