Galerii: valitsuse liikmed külastasid kagupiiri (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsuse liikmed külastasid tänase väljasõiduistungi järgselt koos PPA peadirektori ning Piusa kordoni juhiga idapiiri, et tutvuda selle väljaehitamisega kohapeal. Samuti külastati Koidula raudteepiiripunkti ja maanteepiiripunkti.

«Idapiiri väljaehitamine, iseseisva kaitsevõime ja kollektiivkaitse arendamine moodustavad terviku, mille eesmärk on, et kõik Eestis elavad inimesed saaksid end tunda turvaliselt,» ütles peaminister Taavi Rõivas pressiteate vahendusel.

«Valitsuse eesmärk on ehitada välja Euroopa kaasaegsem riigipiir, mis oleks Euroopa ja NATO välispiiri vääriline,» lisas Rõivas.

Tänase maismaapiiri 134 kilomeetrist on puhastatud 89 protsenti piiririba alust maad.

Idapiiri väljaehitamise lõppeesmärgiks on maismaapiiri 100 protsendine katmine tehnilise valvega. See võimaldab tuvastada piiri läheduses toimuva tegevuse iga ilmaga ja koheselt, viia sündmustele reageerimise aeg miinimumini, kasutada tehnilise valve poolt kogutud infot tõendusmaterjalina piiriga seotud süütegude menetlemisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles