Jaapanis metsa jäetud poiss leiti elusalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poisi otsingutesse kaasati sõjavägi.
Poisi otsingutesse kaasati sõjavägi. Foto: Daisuke Suzuki/AP

Jaapanis metsa jäetud seitsmeaastane poiss leiti elusalt, teatasid reedel otsingutes osalenud inimesed ja politsei uudisteagentuurile AFP.

Poiss pole vigastada saanud ja tema tervisega paistab kõik korras olevat. Politsei täpsustuse kohaselt leiti laps piirkonnas asuva sõjaväebaasi territooriumilt.

"Kaitsejõudude ametnik avastas poisi, kes paistis seitsmeaastane. Pole mingeid märke vigastustest ja poiss ütles oma nimeks Yamato Tanooka," rääkis sõjaväe esindaja Manabu Takehara.

"Ta paistis olevat terve, kuid saadeti kopteriga igaks juhuks haiglasse kontrolli," lisas Takehara.

Kohaliku ajalehe Hokkaido Shimbuni andmetel ütles poiss politseile, et ta leidis juba laupäeva õhtul sõjaväebaasis hoone ja otsis seal varju. Kõnealune sõjaväebaas asub 5,5 kilomeetri kaugusel kirdes kohast, kus laps kadunuks jäi.

Last otsiti mitu päeva ja otsingutel osales rohkem kui sada vabatahtlikku ja politseiametnikku. Appi saadeti sõjavägi.

Seitsmeaastane kadus laupäeval. Poisi vanemad tunnistasid, et jätsid lapse metsa, sest ta käitus halvasti. Vanemad väitsid alguses politseile, et laps kadus matkamise ajal, kuid möönsid hiljem, et nad käsutasid ta teepervel autost välja, sest poiss loopis mööduvaid sõidukeid ja inimesi kividega.

Uudisteagentuuri Kyodo News andmetel kaalub politsei vanemate vastu süüdistuse esitamist lapse hooletussejätmise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles