Viking Line'i Gabriella põrutas Ahvenamaal vastu kaid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i reisiparvlaev Gabreilla Stockholmi sadamas.
Viking Line'i reisiparvlaev Gabreilla Stockholmi sadamas. Foto: SCANPIX

Viking Line’i reisiparvlaeval Gabriella tekkis ööl vastu tänast segadus, kui laev põrutas Ahvenamaal Mariehamnis vastu sadamakaid.

Laev oli teel Stockholmist Helsingisse. Üks reisija rääkis Ilta-Sanomatele, et laev vajus viltu ning kõikjal kukkus klaase ning inimesi. «Inimesed karjusid ja olid hüsteerilised,» lisas ta.

Viking Line’i pressiesindaja Johanna Boijer-Svahnström rääkis Iltalehtile, et laev jääb Helsingisse hiljaks, kuna võimalike vigastuste kontrollimine võttis aega.

Boijer-Svahnström viibis vahejuhtumi ajal ise laevas ja tema sõnul kõva pauku ei olnud. «Oli selline suurem müks. Tuli teha üks kõrvalsamm. Kõrval olnud reisijad ütlesid «ohoh»,» rääkis ta.

Boijer-Svahnströmi sõnul põrutas laev vastu kaid ühe mootori seiskumise tõttu. Intsidendi põhjus on uurimisel.

Laeva tagumine osa sai kergelt viga. Pärast kontrolli lubati Gabriella taas merele. «Mingit paanikat ei puhkenud,» lükkas ta ümber meedias levinud väited.

«Klaasid võisid kukkuda laudadelt ja tantsupõrandal viibinud inimesed võisid veidi libastuda,» selgitas ta.

Laev peaks saabuma Helsingisse kell 10.35. Vastavalt graafikule oleks see pidanud olema kohal aga 9.55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles