Ministrid lehvitasid Vene karule (20)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministrid käisid metsas piiri vaatamas. Esiplaanil peaminister Taavi Rõivas, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, keskkonnaminister Marko Pomerants ning maaeluminister Urmas Kruuse, tagaplaanil valitsusjuhist vasakul riigisekretär Heiki Loot ning politsei- ja piirivalvejuht Elmar Vaher.
Ministrid käisid metsas piiri vaatamas. Esiplaanil peaminister Taavi Rõivas, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, keskkonnaminister Marko Pomerants ning maaeluminister Urmas Kruuse, tagaplaanil valitsusjuhist vasakul riigisekretär Heiki Loot ning politsei- ja piirivalvejuht Elmar Vaher. Foto: Margus Ansu

Ministrid tegid neljapäeva õhtupoolikul jalutuskäigu mööda Eesti-Vene piiri, märkamata neid Venemaalt ja Eestistki seiravaid fantoome. Ainult laskepesast paistnud objektiivihelk kinnitas, et ministrite tegevus pakub idanaabrile huvi.

Kagu-Eestis algas parmuhooaeg tavatult vara. Rahandusminister Sven Sester püüab kurja putukat tappa, laksates majandus- ja taristuminister Kristen Michalile keset pressikonverentsi vastu laupa. Niisiis pidas valitsus neljapäeval Piusa kordonis väljasõiduistungi, pressikonverentsi ja läks seejärel võsast puhastatud piiri vaatama.

Käisin samas 2014. aasta sügisel pärast seda, kui Vene eriteenistused olid minema viinud Eston Kohvri. Siis olid kohal peaminister Taavi Rõivas, siseminister Hanno Pevkur ja mõned politseibossid. Õhkkond oli palju vabam.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles