19-aastane debütant Karli Allik: algul käsi värises

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karli Allik (keskel) oma debüütmängus Luksemburgi vastu.
Karli Allik (keskel) oma debüütmängus Luksemburgi vastu. Foto: Mariel Gregor

Eesti võrkpallikoondis alistas Euroopa liigas täna kindlalt 3:0 Luksemburgi. Väljakul oli Eesti sisuliselt kogu kohtumise vaid varumeestega. Nende seas oli ka 19-aastane Karli Allik, kelle jaoks see oli esimene mäng meeste koondises.

7 punkti toonud nurgaründaja ütles, et ei lootnud nii varases faasis Euroopa liigas mänguaega teenida. «Kui kuulsin, et pääsen platsile, siis hakkas käsi algul natuke värisema. Aga see värin läks mööda. See emotsioon, mis siin meeskonna sees on, annab kindla tunde väljakul,» rääkis Allik.

«See serviviga, millega ma oma debüütmängu avasin, see serv oleks võinud vähemalt platsilegi minna. Muidu jäin oma tegutsemisega enam-vähem rahule. Mingit ebakindlust ei tekkinud ka sellise koosseisuga mängides,» lisas ta.

Peatreener Gheorghe Cretu jäi väljakul olnute tegutsemisega rahule. «Luksemburg pole vastane, kes peaks meile probleeme tekitama, aga eks vahetusmängijatel oli ikka teatud pinge peal, sest mitmeid neist olid koondise eest esimest korda väljakul. Aga nad said pingega ilusti hakkama,» rääkis Cretu.

«Tahan, et kõik mehed, kes tiimis on, saaksid platsil olemise kogemuse kätte. Usun, et kõik on uhked, et nad Eesti eest mängivad. Jäin meestega rahule, sest nad hoidsid plaanist kinni. Selliste võistkondade vastu nagu Luksemburg on keeruline, sest neil ei ole erilist plaani ja kõik tuleb juhuslikult,» lisas juhendaja.

Renee Teppan oli 13 punktiga (+7) Eesti edukaim skoorija. Oma debüüdi tegi ka libero Denis Losnikov, nurgaründajana sai esimese mängu kirja eelmisel suvel libero kohal mänginud Rauno Tamme, kes tõi 12 punkti (+11).

Tänane mäng oli kahe koondislase jaoks uue tähiseni jõudmine: diagonaalründaja Oliver Venno jaoks oli see 100. kord rahvuskoondist esindada, nurgaründaja Keith Pupartile aga 150. kohtumine Eesti särgis. Mõlemad käisid täna väljakul vaid korraks.

Homme kell 19 kohtub Eesti võõrustaja Austriaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles