Üleujutused halastasid Pariisile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle kallaste ajanud Seine on piisavalt soe, et kas prantlased ise selles sumbata julgevad.
Üle kallaste ajanud Seine on piisavalt soe, et kas prantlased ise selles sumbata julgevad. Foto: Juss Saska/

Prantslased suhtusid Seine’i jõe viimaste aastakümnete kõrgeimasse veetasemesse stoilise rahuga.

«Miks ma peaksin kartma?» küsib Pariisi jõukas eeslinnas Rueil-Malmaisonis koos kahe lapsega spordiväljakult väljuv Fred. Näiteks sellepärast, et varem kõnelesid võimud osa piirkondade, ka Malmaisoni võimalikust evakuatsioonist. «Jõevesi hakkab ju juba alanema,» vastab Fred rahulikult. 

Tavapärasest kõrgemale kui 6,1 meetrit – selle tasemeni tõusis jõgi reedel – Seine ei jõudnudki, Fredi-suguseid koos perega patseerijaid on täis terve eeslinn. Lisaks tervisesportlased ja jooksjad, peamiselt küpses kekseas härrased, kes tuhisevad liibuvate pükste välkudes mööda tänavaid. Peamine tunnusmärk äsjasest üleujutusest on kõrge tara taga asuv tenniseväljak, kus vesi ulatub täpselt võrgu alaosani.

«Siit edasi autoga ei saa, tee on kinni, seal ujutab,» teatab eestlased kohale vedanud taksojuht. Tema on üleujutusega vähemalt kursis, erinevalt mitmest oma kolleegist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles