Keskerakondlasest Narva linnavolinik vabadusse ei pääsenud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1957. aastal sündinud Vladimiril tuleb nüüd arestimajas kohut oodata, sest ta tabati kahel järjestikkusel päeval joobeseisundis autot juhtimast
1957. aastal sündinud Vladimiril tuleb nüüd arestimajas kohut oodata, sest ta tabati kahel järjestikkusel päeval joobeseisundis autot juhtimast Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Altkäemaksu andmises kahtlustatav Narva linnavolinik Aleksander Moissejev ei pääsenud täna vabadusse, kuna Viru ringkonnakohus jättis tema kaitsja avalduse rahuldamata.

Aleksander Moissejevi vahistamismäärus jäi muutmata ning see avalikustati täna kell 14, ütles Carol Merzin riigiprokuratuurist.

Moissejevi kaitsja vandeadvokaat Jaan Tedder ütles eile kohtus oma kaitsealuse vahi alt vabastamist taotledes, et Moissejevil on kehv tervis ja kuna tegu on normaalse inimesega, pole põhjust teda vahi all hoida, kirjutab Põhjarannik.

Tedder rääkis, et tema kaitsealusel on suur terviseprobleem ning Viru vanglal, kus Moissejev praegu arestimajas istub, ei ole piisavat võimekust mehele tarvilikku arstiabi osutada.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Antti Aitsen leidis, et Moissejev võib vabaduses siiski mõjutada tunnistajaid ning püüda tõendeid hävitada.

Ajalehe andmetel püüdis Moissejev tänavu augustis altkäemaksu andes mõjutada kahe kriminaalasja uurimist tema soovide järgi.

Üks kriminaalasi oli alustatud tema suhtes mullu juunis ning oli seotud karistusseadustiku paragrahviga, mis räägib valeandmete esitamisest ametiasutusele. Teine kriminaalasi ei puudutanud otseselt Moissejevit.

Keskerakondlasest Narva linnavolinik vahistati kuu aega tagasi ning teda kahtlustatakse altkäemaksu andmises politseiametnikule.

«Taotlesin isiku vahistamist, kuna on alust arvata, et kahtlustatav võib vabaduses viibides jätkuvalt toime panna uusi kuritegusid,» põhjendas augusti lõpus Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Antti Aitsen keskerakondlase vahistamist.

Kriminaalmenetlust alustati tänavu augustis karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb altkäemaksu andmist.

Altkäemaksu andmise eest näeb karistusseadustik ette ühe- kuni viieaastase vangistuse. Kriminaalmenetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur ja menetleb kaitsepolitseiamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles