Linnavalitsus toetab alkoholi müüki blokeerivate kassade ideed

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lett alkoholiga.
Lett alkoholiga. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil toetada ideed teha vabariigi valitsusele ettepanek seadusemuudatuseks, mis võimaldaks linnal nõuda kauplustelt alkoholi müüki automaatselt blokeerivaid kassaaparaate.

Keskerakondlasest linnavolikogu aseesimehe Tarmo Lausingu poolt esitatud eelnõu järgi teeb linn vabariigi valitsusele ettepaneku muuta alkoholiseadust ja lubada omavalitsusel kehtestada nõudeid alkoholi müügil kasutatavatele kassaaparaatidele.

Pärast seaduse muutmist plaanib linnavõim nõuda alkoholi müüvatelt poodidelt selliste kassaaparaatide kasutamist, mis alkoholi müügikeelu ajal ehk kella 22-10 automaatselt blokeeriksid alkoholi müügitehingu.

Samuti soovib linnavõim, et aparaatidesse installeeritaks müüjaid abistavaid teateid nagu näiteks meeldetuletus kontrollida ostja vanust.

Kui ka linnavolikogu eelnõu heaks kiidab, läheb ettepanek seaduse muutmiseks vabariigi valitsusse, kes peab seejärel eelnõu üle otsustama hakkama. Lõpliku otsuse alkoholiseaduse muutmise osas teeb aga riigikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles