Samost: Kaljurand näitas käekotist rääkides, et saab korraldusi otse Rõivaselt (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Queen + Adam Lambert Tallinnas - kohal olid tõelised fännid. Marina Kaljurand
Queen + Adam Lambert Tallinnas - kohal olid tõelised fännid. Marina Kaljurand Foto: Erlend Štaub

Ajakirjanik Anvar Samosti sõnul näitas presidendikandidaadiks pürgiv välisminister Marina Kaljurand oma kallist käekotist rääkides, et ta saab korraldusi otse Reformierakonna esimehelt Taavi Rõivaselt.

Samost rääkis Kuku raadio saates «Muuli ja Samost», et selliste väljaütlemiste tõttu töötab Kaljuranna kampaania vastassuunas sellele, kuidas see tegelikult töötama peaks.

Samost viitas ajakirjas Kroonika ilmunud uudisele Kaljuranna esinemisest Briti-Eesti Kaubanduskoja üritusel Executive Women´s Dinner, kus ta rääkis oma kallist Lady Diori käekotist.

«Hakkasingi mõtlema, et kas ma siis ei tohiks sellist käekotti omada. Meie valitsusjuht, peaminister Taavi Rõivas oli üks esimesi, kes seda kritiseerivat uudist nägi. Ta võttis minuga ühendust ja ütles, et ta ei ootagi oma ministritelt midagi vähemat,» ütles Kaljurand Kroonikale.

Samosti sõnul ta ei tea, kui palju maksab välisministri käekott ja see ei olegi olulione. Samas on Samosti hinnangul veider Kaljuranna põhjendus, et Taavi Rõivas isiklikult lubas tal selle käekotiga käia.

«Kui see oli iroonia, oli see väga veider iroonia. Aga ma avan, et see ei olnud iroonia, kui vaadata kõiki välisministri sõnavõtte, mis algavad sõnadega: «nagu peaminister Taavi Rõivas on juba öelnud»,» lausus Samost.

Ta viitas ka Postimehes ilmuvale intervjuude sarjale, kus presidendikandidaadiks pürgijad vastavad Google otsingumootorist pärit küsimustele,

«Vastates küsimusele, miks on vaja presidenti, ütles välisminister ja presidendikandidaat muu hulgas, et «president peab olema parteideülene ja reeglina mitte sekkuma sisepoliitikasse. President ei ole kaaren, kes peab iga nurga peal kraaksuma». Tule jumal appi, kui tsiteerida klassikuid. Nii siis ongi, et «kui mind valitakse presidendiks, lähen ma Kadrioru lossi ja kui peaminister helistab, ju siis ma ütlen midagi, aga sisepoliitikasse sekkuma ma küll ei hakka». Ma ei usu, et see Kaljurannal nii mõeldud oli, aga nii see välja kostab,» rääkis Samost.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles