USA keskpanga juhi sõnul oli hõivestatistika murettekitav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA keskpanga juht Janet L. Yellen oli esmaspäeval kehvast tööhõivestatistikast hoolimata optimistlik Ühendriikide majanduskasvu osas.
USA keskpanga juht Janet L. Yellen oli esmaspäeval kehvast tööhõivestatistikast hoolimata optimistlik Ühendriikide majanduskasvu osas. Foto: Charles Mostoller/REUTERS

USA keskpanga juht Janet Yellen tõdes esmaspäeval, et Ühendriikide maikuu hõivestatistika oli "murettekitav ja pettumustvalmistav".

Yellen toonitas samas, et keskpanga Ühendriikide majanduskasvu prognoos on siiski endiselt positiivne.

USA keskpanga juht tõi välja mitmeid majanduse nõrkusi ja ütles baasintressi tõstmisest rääkides vaid, et see tuleb "vähehaaval".

USA majanduses loodi mais tööministeeriumi andmeil ainult 38 000 töökohta, mis on vaid neljandik prognoositust ja viimase kuue aasta nõrgim kuukasv. Analüütikute sõnul võib USA keskpank selle mõjul juunis baasintressi tõstmise otsuse edasi lükata.

Kahe nädala pärast toimub keskpanga vabaturukomitee istung, kus tuleb arutlusele intressipoliitika. Kui seni on keskpanga juht Janet Yellen vihjanud, et intressitõstmine võib tulla sel või järgmisel kuul, siis pärast hõivestatistikat selles enam nii kindlad ei olda.

Intressipoliitikat arutav USA keskpanga vabaturukomitee koguneb Washingtoni 14. ja 15. juunil.

Yellen hoiatas esmaspäeval ühtlasi tõsiste tagajärgede eest, kui Suurbritannia peaks 23. juunil peetaval rahvahääletusel otsustama Euroopa Liidust lahkumise ehk nõndanimetatud  Brexiti kasuks.

"Ühendkuningriigi hääletusel Euroopa Liidust lahkumise üle võivad olla märkimisväärsed majanduslikud tagajärjed," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles