Raplamaalased ei kavatsegi maanteeameti büroo sulgemisega leppida

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raplas tulid ettevõtjad juuni algul lausa tänavale, et reformikava vastu protesteerida.
Raplas tulid ettevõtjad juuni algul lausa tänavale, et reformikava vastu protesteerida. Foto: Siim Solman / Raplamaa Sõnumid

Raplamaa ettevõtjad ja omavalitsuste juhid saatsid täna peaministrile ja asjaomastele ministritele pöördumise, milles nõuavad, et maanteeamet muudaks Rapla teenindusbüroo sulgemise otsuse. 

Samal teemal kohtusid osapooled, seal hulgas ka maanteeamet, Raplas möödunud nädalal. Pärast kohtumist rääkis maanteeameti juht Priit Sauk Postimehele, et paraku ei näeamet Rapla büroo alleshoidmiseks võimalust.

«Meie Rapla büroo koormatus on seni olnud teiste suuremate büroodega võrreldes kolm korda väiksem. Ehk tegelikult, me ootasime klienti. Ma ei eita, et kliendid seal käivad. Aga nad käivad väga vähe võrreldes teiste büroodega,» rääkis ta toona.

Kuna aga raplamaalased ei kavatsenudki sellega naljalt leppida, kohtusid maakonna ettevõtjad, omavalitsuste juhid ja Rapla maavanem täna jälle. Põhiliselt heidetakse maanteeametile ette, et amet ei kooskõlastanud kavandatavaid muudatusi kohalike omavalitsuste, Rapla maavanema ega ettevõtjatega.

Kuna teenindusbüroo sulgemine puudutab rohkem kui 20 sõidukite, haagiste, põllumajandusmasinate ja autobusside müügiga tegelevat ettevõtet, kaheksat autokooli ja kahte kutsekooli, leiavad ettevõtjad, et maanteeameti otsus on otsene sekkumine ettevõtluskeskkonda.

«Kavandatud muutused tekitavad ettevõtluses ebavõrdse konkurentsi situatsiooni ning see toob kaasa teenuste kallinemise ja kaugenemise. Seoses plaanitavate muudatustega, peavad Raplamaa äärealadelt pärinevad sõiduõpilased panustama sõiduõppesse topelt aega ja raha. See on ebavõrdne olukord. Riigiasutuste teenuste ümberkorraldamisel ei tohi teenuste kättesaadavus halveneda,» seisab Raplamaa Omavalitsuste Liidu kohtumisejärgses pressiteates.

Seetõttu saatsidki pettunud raplamaalased täna ühise kirja peaminister Taavi Rõivasele, majandusminister Kristen Michalile, ettevõtlusminister Liisa Oviirile ja riigihalduse ministrile Arto Aasale. Kirjas oli kindel nõudmine, et maanteeamet muudaks oma Rapla teenindusbüroo osas tehtud otsuse.

Maanteeametile soovitasid kohalikke olusid tundvad ettevõtjad, et Rapla teenindusbüroo ja Põhja regiooni Rapla esindus võiksid kolida kokku ühele pinnale.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles