Clinton Trumpile: juba ema õpetas, et kiusajale ei tohi järele anda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Hillary Clinton võitis demokraatide eelvalimised New Jerseys ja temast on põhimõtteliselt saanud demokraatide lõplik presidendikandidaat, kuna teda toetab piisav arv delegaate.

USA meedia teatel ründas Clinton oma võidukõnes vabariiklaste kõige populaarsemat kandidaati Donald Trumpi, viidates samas oma emale ja ema õpetusele.  

«Mu ema õpetas mulle, et kiusajale ei tohi järele anda ning aastate jooksul olen märganud, et see oli hea nõuanne,» lausus  USA endine välisminister.

Clintoni arvates ei sobi Trump USA presidendiks, kuna ta eesmärgiks on tekitada segadust ja isolatsiooni.

«Trumpi eesmärgiks ei ole ainult tara püstitamine USA-Mehhiko piirile, vaid ka inimeste vahele kiilu löömine,» nentis kandidaat.

Clinton jätkas, et ta ema sündis aastal 1919, mil USA kongress kiitis heaks naistele valimisõiguse andmise.

«Kui mu ema vaid näeks, et ta tütrest on saanud demokraatide presidendikandidaat,» lausus Clinton veel.

Clinton pöördus võidukõnes ka vabariiklaste ja sõltumatute hääletajate poole, et nad annaksid oma hääled talle, mitte Trumpile.

«Tegemist on väga eriliste valimistega, sest kaalul on meie rahvuslik identiteet. On miljoneid ameeriklasi, kelle arvates on nii riik kui nemad palju väärt ja nad ei lase seda ära rikkuda. See ei ole ainult minu ja demokraatide võit, vaid mitme põlvkonna võit,» jätkas Clinton.

Clintoni sõnul tegi ta ajaloolise sammu, kuna esimest korda USA ajaloos on presidendikandidaat naissoost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles