Rae valda rajatakse riigigümnaasium

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rae vald avas uue gümnaasiumihoone
Rae vald avas uue gümnaasiumihoone Foto: Liis Treimann

Rae valda luuakse 540 õppekohaga riigigümnaasium, mis alustab õppetegevust eeldatavasti 2021. aastal.

Täna allkirjastavad haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ning Rae vallavanem Mart Võrklaev Jüri Gümnaasiumis selle alaste läbirääkimiste alustamiseks ühiste kavatsuste kokkuleppe.

«Mul on hea meel, et kiiresti kasvava rahvastikuarvuga piirkond saab mõne aasta pärast riigigümnaasiumi avamisega juurde uusi gümnaasiumikohti Rae, Kiili, Kose ja Raasiku valdade õpilastele,» ütles Rae vallavanem Mart Võrklaev.

Rae vallas on põhikooli õpilaste arv kasvanud viimase kümne aasta jooksul 60 protsenti (1161 õpilase võrra), kasvutrend jätkub. Vallas on praegu kolm põhikooli (Vaida Põhikool, Lagedi Kool, Peetri Lasteaed-Põhikool) ja üks põhikool-gümnaasium (Jüri gümnaasium). Kokku on koolides 2118 õpilast.

Kokkuleppe kohaselt korraldab Rae vald riigigümnaasiumi tegevuse alustamise ajaks Jüri gümnaasiumi ümber põhikooliks. Jüri gümnaasiumis on praegu 1075 õpilast (põhikoolis 913, gümnaasiumis 162).

Tänase allkirjastamisürituse järel on koolivõrgu programmiga kavandatud nelja Harjumaa riigigümnaasiumi asutamises kokku lepitud. Kokkulepped on juba sõlmitud Viimsi, Saue ja Harku vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles