Microsoftil valmis SQL serveri uusversioon

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti kontor Soomes
Microsofti kontor Soomes Foto: Lehtikuva

Microsoft esitles oma andmebaasitarkvara SQL Server 2016 versiooni, mis on kasutajatele juuni algusest ka kättesaadav.

«Kui andmebaasid muutsid lihtsaks ettevõtete andmete haldamise, siis SQL Server 2016 muudab sama lihtsaks ka andmete analüüsi. Lisaks on päringud ja andmetöötlus varasemast oluliselt kiiremad ja analüüsi saab teha reaalajas,» võttis Microsofti tehnoloogia konsultant Magnus Hillermaa uue andmebaasitarkvara väärtuse lühidalt kokku.

Efektiivsuse saavutamiseks on tehtud tihedat koostööd riistvaratootjatega ning analüüsi ja masinõppe võimekus viidud sinna, kus andmeid hoitakse.

«Uuendusi on palju, kuid tooksin veel välja suurte andmemahtude korral võimalust andmebaasi laiendada pilve. Analoogselt struktureeritud andmetele saab päringuid teha ka struktureerimata andmetele nagu näiteks sotsiaalmeedia infovood või turvakaamera salvestused,» lisas Hillermaa.

«Alati krüpteeritud» tehnoloogia abil on andmed krüpteeritud lõppkasutaja kätte jõudmiseni, mõjutamata seejuures andmebaasi jõudlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles