Tuneesia president sunniti riigist lahkuma

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia president Zine al-Abidine Ben Ali.
Tuneesia president Zine al-Abidine Ben Ali. Foto: SCANPIX

Tuneesia president Zine el-Abidine Ben Ali oli sunnitud meeleavaldajate survel riigist lahkuma.


Tuneesa peaminister Mohammed Ghannouchi teatas riigitelevisioonis, et võttis riigivalitsemise ajutise presidendina üle, vahendas AFP.

Valitsuse allikat ütlesid, et Ben Ali lahkus riigist, kuid pole teada, kuhu. Ali lubas neljapäeval, et astub oma ametikohalt tagasi 2014. aastal.

Ghannounchi teatas aga reedel, et valitsus ning parlament saadeti laiali ning uued valimised toimuvad kuue kuu pärast.

Ben Ali oli sunnitud lahkuma pärast mitu nädalat kestnud protestiaktsioonide eskaleerumist. Rahvas protesteeris toiduhindade ning tööpuuduse tõttu.

Välisministeerium soovitab Tuneesias viibivatel turistidel vältida meeleavaldustest haaratud piirkondi.

Ministeerium soovitab jälgida kohalike võimude teadaandeid ning kui teie asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, siis püsida kindlasti oma hotellis või peatuspaigas.

Demonstrandid ei ole välismaalaste suhtes vaenulikud, kuid eksisteerib väga suur risk juhuslikuks vägivallaks.

Tuneesia - Alžeeria piirialade külastamiseks vajavad turistid Tuneesia võimude eriluba. Piirkonnas esinevate ohtude tõttu, tuleks väga täpselt jälgida Tuneesia võimude korraldusi ja selles piirkonnas reisida vaid kohalikke olusid tundva reisikorraldajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles