Libakerjus «töötas» täna Venus Clubi ees (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kesklinnas on probleem libakerjustega.
Tallinna kesklinnas on probleem libakerjustega. Foto: Mupo

Eakat kerjuseite etendanud libakerjus tegutses täna Vana-Viru tänaval asuva Venus Clubi juures.

Esmaspäeval kehastas Viru väravate juures haletsusväärset vana naist 18–25-aastane noormees. Täna etendas kerjuseite naisterahvas, kellel oli möödujate tunnetel mängimiseks kaasas väike valge koer. Tähelepanelik linnakodanik teatas kerjusest munitsipaalpolitsei ametile.

Mupo kesklinna ametnik käis kohal ning veendus, et seekord oli riietes peidus umbes 40-aastane naine. Pärast vestlust  lahkus naine kärmel kõnnakul tööpaigast, olles enne käsu peale kaasa võtnud ka enda ümber loobitud tühjad kilekotid ja toidupakendid.

«Tegemist on Lätist siia tulnud mustlastega, kes ajutiselt on endale peatuspaiga leidnud Laagri lähistel kämpingus. Seltskonnas on umbes kümme inimest, neist 2-3 on alaealised. Nad vahetavad omavahel riideid ja rekvisiite. Kord on karguga mees, kord naine. Ka koerad käivad käest kätte nii nagu kepid-kargud ja riided,» rääkis munitsipaalpolitseinik.

Mupo hoiatab taas: «Tallinnas tegutsevad kerjused, kes teesklevad füüsilist puuet ja püüavad kaastundlikelt inimestelt raha välja pressida. Mõelge hoolega, enne kui petturitele appi tõttate.»

Mupo soovitas ka ettevõtete turvatöötajatel jälgida, mis nende hoonete ees toimub ja tegelda inimeste tunnetel mängivate petturitega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles