Lennuraja ehitustööde tõttu pidid Tallinna suundunud reisijad öö veetma Helsingis (6)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Liis Treimann / Postimees

Ööl vastu tänast Tallinna saabuma pidanud Frankfurdi lennuk hilines tunni võrra, mistõttu ei olnud Tallinna lennujaama lennuraja ehitustööde tõttu võimalik enam siin maanduda. Lennureisijad pidid selle asemel öö veetma Helsingi lennujaamas.

Lufthansa lennuk pidi Frankfurdist Tallinna saabuma öösel kell 00:10, kuid hilines saabumisega ligi tunni, mistõttu ei olnud enam võimalik Tallinnas maanduda. Seega suunati maandumine ümber Helsingisse. Täna hommikul Helsingist Tallinna saabunud Mardi sõnul hakkas hilinemine pihta juba Frankfurdist, kuna lennuk väljus plaanitust umbkaudu tunni võrra hiljem.

«Tallinna kohal võttis kapten meiega ühendust ja ütles, et Tallinna lennujaam ei võta vastu ning suundume Helsingisse. Põhjus, mis lennukis välja toodi, oli see, et jäime kümme minutit hiljaks ja lennujaam oli lennuraja juba sulgenud. Vabandati ja öeldi, et kui oleks varem seda teadnud, poleks võibolla Frankfurdist väljunudki,» kirjeldas ta.

Helsingisse jõudes said reisijad tunnikese lennukis oodata, kuniks neile hotellikohti otsiti. Paraku selgus tõsiasi, et tervet lennukitäit inimesi ei ole enam võimalik  ühtegi hotelli paigutada. Reisijatele teatati, et lend Tallinna väljub hommikul kell 10 ning neile jagati 13-eurosed vautšerid, millega saadi viimasest avatud söögikohast süüa-juua.

Osad reisijad otsustasid Mardi kinnitusel laeva kasuks või ostsid piletid teistele lendudele, seega päris kogu grupp hommikust tagasilendu ootama ei jäänud. Palju nuriseti selle üle, et lennujaamas polnud saadaval tekke-patju, kuna tervet ööd pingil veeta oli üsna ebamugav.

«Minumeelest jäi see korraldus vajaka – ei osatud käituda ning tuli üllatusena, et sellises olukorras pole mingit sobivat lahendit. Natuke jäi tunne, et lennufirma ei ole sellisteks puhkudeks valmis. Kummaline oli ka see, et reisijad paigutati alles kella 10 lennule, kuna varasemalt ei saadud Helsingisse lennukiekipaaži,» lisas ta.

Tallinna lennujaama avalike ja välissuhete juht Priit Koff kinnitas, et lennufirmasid ja avalikkust on sellest teavitatud, et on käimas lennuraja pikenduse ehitustööd. Sellega seoses on teatud öödel lennurada suletud kella poole ühest kuni kuueni hommikul. «See on lennufirmadele kui ka reisijatele teadaolev info,» sõnas ta.

Koff märkis, et kui lennurada on ehitustööde tõttu ööseks juba suletud ning seda pole olenevalt tööde iseloomust võimalik uuesti avada, siis ei olegi muud varianti - lennukitel tuleb maanduda mõnes teises kohas.

«Kahtlemata on tegemist ebameeldiva olukorraga, kuid ehitustöid on vaja teha ning niigi on seda vastutulemist tegelikult päris palju. Kindlasti on tegu erandliku olukorraga, seda pole eriti siiamaani juhtunud. Kahtlemata tekitab see ebamugavust, aga ühtegi paremat lahendust ei ole kahjuks võimalik välja mõelda,» avaldas Koff.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles