Politsei algatas väidetava rassilise konflikti uurimiseks väärteomenetluse (8)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne prefektuur algatas väärteomenetluse, et teha kindlaks eelmisel nädalal Pärnus Ülejõel toimunud avaliku korra rikkumise asjaolud ja seotud isikud.

Täna hommikul kella 8 paiku postitati sotsiaalmeediasse video, mille kirjelduses viidatakse rassilisel alusel toimunud konfliktile Pärnus Ülejõel asuva kaupluse ees.

Politsei alustas väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rikkumist. Sellise teo eest saab karistada kuni saja trahviühiku ehk 400 euro suuruse trahvi või arestiga.

Politsei sai täna ühendust video sotsiaalmeediasse üles pannud inimesega ja kuulas ta tunnistajana üle, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Heiko Leesment Postimehele.

Videos näha olevate inimestega ei ole politsei veel ühendust saanud.

Politsei palub ühendust võtta kõigil, kes nägid juhtunut pealt või omavad juhtunu kohta rohkem informatsiooni kaire.konts@politsei.ee või 5343 5613. Kindlasti palub politsei ühendust võtta inimesel, kelle suhtes ründavalt käituti.

Kuue sekundi pikkusest videost on näha, kuidas üks mees rebib riietest tumedama nahavärviga noort naist, kes ütleb eesti keeles «ma lähen koju». Mees ütleb «lähed koju?» ja lisab venekeelse ropu väljendi. Videos on ka näha, kuidas eakam naine, kes tirib sündmuskohalt eemale teist meest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles