Mees sai süüdistuse politseiniku tapmiskatses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik.
Politseinik. Foto: Martin Ilustrumm

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette mehe, kes uurimisandmetel pussitas möödunud aasta lõpus ametikohustusi täitnud politseinikku kaela piirkonda, üritades teda tappa.

Uurimisandmetel said korrakaitsjad mullu ööl vastu 14. detsembrit väljakutse Jõgevamaal Puurmani vallas Saduküla külas Mõisavahe tee tänaval asuva maja korterisse öörahu rikkumise lahendamiseks. Korteris viibis alkoholijoobes 25-aastane Timo, kes ründas kinnipidamisel politseiametnikku.

«Mehele on esitatud süüdistus selles, et ta lõi tahtlikult noaga politseiametnikku kaela piirkonda. Kuna tegemist on politseiametnikuga, kes teatavasti on läbinud eriettevalmistuse, õnnestus tal elutähtsat piirkonda kaitsta, kuid noaga löök tabas teda siiski õlga,» kommenteeris BNSile kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Anneli Hinto.

Politsei pidas varem röövimise ja varguste eest kriminaalkorras karistatud Timo kinni ja mullu 15. detsembril rahuldas kohus prokuratuuri esitatud vahistamistaotluse ning andis loa mehe vahistamiseks.

Kuna tõendid viitasid üheselt sellele, et noa haaranud mees üritas politseinikku surmata, sai ta kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse tapmiskatses. Kohus saab sellise süüteo eest määrata kuni 15-aastase vangistuse.

Kolmapäeval Tartu maakohtus toimunud eelistungil panid menetluspooled paika, et kohus hakkab Timo süüasja arutama 3. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles