Saksa koondise EMi tulemusi ennustab pingviin Flocke (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingviin Flocke ennustamas Saksa-Ukraina matši
Pingviin Flocke ennustamas Saksa-Ukraina matši Foto: SCANPIX

Prantsuse ja Saksa meedia teatel on homme algavatel Euroopa jalgpallimeistrivõistlustel Saksa koondise matšide tulemuste ennustajaks pingviin Flocke.

2008. aasta EMil, mis toimus Austrias ja Šveitsis ennustas Saksa koondise mängude tulemusi Oberhausenis Sea Life akvaariumis elanud kaheksajalg Paul, ta tegi sama ka 2010. aasta MMil Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Paul ennustas Saksa koondise MMi kaheksa mängu ja finaali tulemuse õigesti ning temast sai ülemaailmne sensatsioon.

10. juunil Prantsusmaal algaval EMil ennustab sakslaste tulemusi järgmine eksootiline loom, kelleks on kaheaastane pingviin ja keda saab põhimõtteliselt pidada 2010. aastal surnud kaheksajalg Pauli mantlipärijaks.

Flocke elab koos liigikaaslastega Saksamaal Lübbenaus Spreewelte veeloomadekuses, kus ta EMi ajal ennustab võitjaid riikide lipuga roheliste pallide abil.

Flocke peab iga matši, milles osaleb Saksa koondis, eelselt valima kahest pallist ühe. Ühel pallil on Saksa ja teisel vastasmeeskonna riigilipp.

See, millise palli juurde Flocke läheb, on ennustuse kohaselt võitja. Pingviinile antakse igal ennustamiskorral tasuks kala.

EMi ennustajana toimiv pingviin oli juba varem Saksamaal tuntud. Saksa meedia teatel kasutati seda pingviini 2014. aastal kosimisel, kus ta tõi kihlasõrmuse kohale.

Flocke ennustas esimest korda eile ja valis 12. juunil toimuva Saksa-Ukraina mängu võitjaks Saksa koondise.

Saksa jalgpallifännid loodavad, et Flocke ennustused lähevad täppi ning valitsev maailmameister Saksamaa võidab nüüdse EMi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles