Pirogovis kehtib juulist 11 tundi ööpäevas kuiv seadus (1)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirogovi platsil peagi enam igal ajal vägijooke pruukida ei tohi.
Pirogovi platsil peagi enam igal ajal vägijooke pruukida ei tohi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu volikogu tänase otsuse järgi saab Pirogovi platsil alkoholi pruukimine 1. juulist uued reeglid, lahjasid alkohoolseid jooke võib juua kella 23ni.

Volikogu otsustas tänasel istungil määrata avalikuks kohaks, kus alkoholi tarbimine on 15. märtsist kuni 15. oktoobrini kella 10.00-23.00 lubatud, Toome nõlva aluse jalgtee ja Ülikooli ning Lossi tänava vaheline tähistatud haljasala.

Lubatud on tarvitada lahjasid jooke, mille alkoholi etanoolisisalduse mahuprotsent on kuni kuus.

Senise reegli järgi kellaajalist piirangut ei ole, kuupäevalised raamid sellise erandi kohta on samad, nagu uueski määruses.

Vaidlused Pirogovi platsil alkoholi tarvitamise lubamise või keelamise üle algasid tänavu kevadel IRL liikme Toivo Maimetsa algatusel, kes nimetas Pirogovi platsil toimuvat piinlikuks.

IRL pakkus arutelul piirideks kellaaegu 14-22.

Sotside esindaja Lemmit Kaplinski pakkus välja, et kultuursetel inimestel võiks lubada ka mujal pikniku pidada.

IRL esindaja Jaak Nigul ütles, et kui lubada joomist hommikul kella kümnest, minnakse sinna küll pead parandama, aga ükski tudeng sinna ei lähe.

Linnapea Urmas Klaas tõdes, et Pirogovi platsi juures suureneb pärast kella 23 vägivallaga seotud politseikutsete arv, sestap on piirang mõistlik. Alkoholi tarvitamise erikorraga piknikuala säilitamist ta aga sõnavõtus toetas. Klaas lisas, et linn valmistab ette Pirogovi platsi rekonstrueerimist.

Otsuse poolt oli 17 volikogu liiget, vastu oli 4.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles