Venezuela politsei kasutas taas meeleavaldajate vastu pisargaasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei vastas neid kividega loopinud meeleavaldajatele pealinnas taas pisargaasiga.
Politsei vastas neid kividega loopinud meeleavaldajatele pealinnas taas pisargaasiga. Foto: Fernando Llano/AP

Venezuela politsei lasi neljapäeval pealinnas Caracases valitsusvastaste meeleavaldajate vastu käiku pisargaasi, vigastada sai üks opositsiooni rahvasaadik, teatas kohalik meedia.

Tegemist oli neljanda korraga viimaste päevade jooksul, kui politsei kasutas referendumit nõudvate meeleavaldajate vastu pisargaasi.

Opositsiooni rahvaesindajatest juhitud protestijad eirasid taaskord politsei ja sõjaväelaste teetõkkeid ning üritasid siseneda keskvalimiskomisjoni peakontorisse, mis viis kähmluseni politseiametnike ja valitsusmeelsete meeleavaldajatega, kes samuti igapäevaselt tänavatel kogunevad.

Venezuela valimisnõukogu hindas nädala algupoolel kehtivaks 1,3 miljonit allkirja petitsioonil, mis nõuab referendumit president Nicolas Maduro võimult kõrvaldamiseks, tegemist on esimese sammuga vasakpoolse riigipea tagandamise suunas.

Otsus viib aeganõudva tagandamisprotsessi järgmise sammuni, kus 200 000 allakirjutanut peavad kinnitama oma isikut sõrmejälje skaneeringuga.

Opositsioon peab seejärel koguma veel neli miljonit allkirja, et korraldada rahvahääletus tagandamaks Madurot, keda nad peavad üha hoogustuva majanduskriisi peasüüdlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles