Belgia loovutab Brüsseli rünnakute «kaabumehe» Prantsusmaale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Abrini
Mohamed Abrini Foto: SCANPIX

Belgia kohus langetas eile otsuse loovutada Prantsusmaale Mohamed Abrini, keda süüdistatakse nii 2015. aasta novembri Pariisi kui selle aasta märtsi Brüsseli terrorirünnakutes.

Prokuröride sõnul ei loovutata 31-aastast Abrinit kohe, vaid vastavalt uurimise kulgemisele, seadustele ja kokkulepetele ning see võtab aega, edastab BBC

Aprillis Anderlechtis tabatud Abrinit tuntakse Brüsseli lennujaama turvakaamerale jäänud «kaabumehena» ning nii Belgia kui Prantsuse võimude teatel on ta seotud Pariisi ja Brüsseli rünnakutega.

Belgia prokuratuuri arvates peaks Abrini esmalt Belgias kohtu ette astuma ja alles pärast seda saab Abrini endale Prantsusmaa, kus teda samuti kohus ees ootab.

Belgia prokuröride sõnul saab Prantsuse politsei kuulata Abrini seoses Pariisi terrorijuhtumitega üle Belgias.

Belgia andis Pariisi ja Brüsseli rünnakutega seotud teise isiku, 26-aastase Salah Abdeslami Prantsusmaale aprillis.

Belgia võimud loovutavad Prantsusmaale veel ühe Pariisi rünnakutega seotud isiku, 29-aastase Mohamed Bakkali.

13. novembril 2015 toimunud Pariisi rünnakutes kaotas elu 130 ning 22. märtsil 2016 Brüsseli rünnakutes 35 inimest, nende seas ka kolm terroristi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles