NO99 nõukogu saadab Ojasoo psühholoogilisele nõustamisele (8)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Ojasoo.
Tiit Ojasoo. Foto: Andres Haabu

NO99 nõukogu kogunes täna, et kuulata uuesti teatri kunstilise juhi Tiit Ojasoo selgitusi, ja otsustas seada tema teatris jätkamisele tingimused. Muu hulgas peab mees läbima psühholoogilise nõustamise programmi.

Nõukogu esimehe Tõnis Arro sõnul on vägivald lubamatu nii eraelus kui tööelus. «Tiit Ojasoo selgitused andsid meile küll arusaamise toimunust, kuid sellele teole ei saa olla mingit õigustust,» ütles ta.

Nõukogu otsustas, et Tiit Ojasoo jätkamine on võimalik vaid tingimuslikult, mis tähendab, et Ojasoo läbib poole aasta jooksul lepitusmenetuses ettenähtud tegevused ning lisaks leppis nõukogu kokku Ojasooga, et ta läbib psühholoogilise nõustamise programmi.

«Kuigi me oleme väljendanud Tiit Ojasoo jätkamisele toetust, on siiski selge see, et juhtumist tuleb teha tõsised järeldused välistamaks sarnaste sündmuste kordumine tulevikus. Nõukogu otsustab Ojasoo lõpliku jätkamise kuue kuu pärast, kui on täidetud esitatud tingimused,» selgitas Arro.

Arro sõnul ootas ta nõukogu esimehena kriminaalasja lahendust ning kuna kriminaalasi jõudis lepitusmenetluseni, ei olnud ta seni pidanud vajalikuks juhtumit eraldi arutada. «Mõistsime aga, et mitte arutamine oli viga, sest juhtum omab laiemat tähtsust nii teatri juhtimise kui ühiskonna seisukohalt,» lisas ta.

Tiit Ojasoo kinnitas veelkord nõukogule, et kahetseb juhtunut ning vabandab nii kannatanud isiku kui ka kogu avalikkuse ees ning nõustub nõukogu tingimustega.

Ka NO99 trupp kohtus täna Tiit Ojasooga ja arutas kujunenud olukorda. Tiit Ojasoo kordas trupile, et kahetseb toimunut sügavalt.

«Kõik NO99 trupi liikmed mõistsid üheselt hukka igasuguse vägivalla. Trupi liikmed nõustusid teatri nõukogu tänase lahendusega ja usuvad, et juhtunu ei kordu enam kunagi. Ühtlasi palub trupp lõpetada valedele põhinevad spekulatsioonid NO99 töökliima kohta,» teatas NO99 turundus- ja kommunikatsioonijuht Kätlin Sumberg.

Omavaheliste suhete pinnalt tekkinud tülis jaanuaris teatri NO99 kaastöötajale kätega kallale läinud teatri kunstiline juht Tiit Ojasoo palus eile juhtunu pärast vabandust.

«Igasugune vägivald on selgelt taunitav,» toonitas Ojasoo Postimehele. «Sellele ei ole mitte mingisugust õigustust ja mul on väga kahju, et selline juhtum aset leidis. Mul on tõsiselt väga kahju. Ja veel kord: vägivald ei ole kunagi mingisugune lahendus. Selleni ei tohikski ükski olukord viia.»

Teatrijuhi sõnul viis vägivalla kasutamiseni arusaamatus kahe inimese vahel, kes olid sel hetkel võrdses positsioonis. «Mina tegin vea ja üritan seda kõigiti parandada,» lisas ta. «Ükskõik mis olukorras peab suutma lahenduse leida kuidagi teistmoodi. Mul on väga kahju, et mina seda ei suutnud. See juhtus esimest korda minu elus ja ma loodan, et seda kunagi enam ei juhtu.»

Kehalise väärkohtlemise tunnustel käivitatud kriminaaluurimine Tiit Ojasoo suhtes lõppes umbes poolteist kuud tagasi lepitusmenetlusega. Ojasoo vabanes aprillis tema vastu esitatud kuriteokahtlusest, mille järgi ta aasta alguses lõi naiskaastöötajat. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles