Kross: peame taastama ühinemistuhinas kaduma läinud identiteedi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on roheliste erakonna kongress.
Pildil on roheliste erakonna kongress. Foto: Liis Treimann

Roheliste nimekirjas parlamenti kandideeriv julgeolekuanalüütik Eerik-Niiles Kross rõhutas, et Eesti peab taastama oma identiteedi ja leidma unikaalsuse, mis on suures ühinemistuhinas kaotsi läinud.

Parteitu Kross sai Roheliste üleriigilises nimekirjas täna teise asetuse, vahendas Reporter.ee.

«Eesti on ootamatult saavutanud kõik suured integreerumise eesmärgid, on räägitud, et Eesti riik on justkui valmis saanud,» rääkis Kross. «Mulle tundub vastupidi, et selles täiesti uues Euroopa-keskses olukorras peame taastama identiteedi ja leidma unikaalsuse, mis on suures ühinemistuhinas kaotsi läinud.»

«Tahame näidata, et ka üks mees on lahinguväljal sõdur,» rõhutas Kross.

«Tahame näidata, et kui me suudame omavahel kokku leppida, siis suudame seda teha ka laiemalt,» selgitas Roheliste üleriigilises nimekirjas 12. positsiooni saanud parteitu kandidaat Kaarel Tarand.

«Eesti ühiskonda poliitilisel tasandil ongi vaevanud kokkuleppimisvõime puudumine, üksteisest on üle sõidetud. Alustame headest kokkulepetest siin ja viime need siis ka laiali,» lubas Tarand.

Marek Strandberg puhkes spekulatsiooni peale nagu oleks sõltumatute kandidaatide tulek Roheliste nimekirja tema kaval manipulatsioon naerma.

«Nad on mu väga head tuttavad, võib ka öelda, et ma olen nende marionett sama hästi. Kuidas saaksin mina olla Kaarel Tarandi, Eerik Krossi või Artur Talviku nukujuht, eriti viimase, vaadake meie kaaluvahekorda,» lisas Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles