Millised meeskonnad on Pelé soosikud nüüdsel EMil?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelé
Pelé Foto: SCANPIX

Maailma üks parimaid jalgpallureid, brasiillane Edson Arantes do Nascimento, hüüdnimega Pelé paljastas, kes on tema soosikud nüüdsel EMil.

BBCle intervjuu andnud jalgpallimaestrol on kolm lemmikmeeskonda.

«Sel EMil osalevad meeskonnad on tugevad, kuid mõned on veelgi paremad. Hispaania koondis on kompaktne, Inglismaal on palju värsket verd ja Saksamaa hiilgab kvaliteediga,» teatas Pelé.

Staarjalgpallurit intervjueerinud šotlasest spordireporter küsis, et miks ta rõhutas Šotimaa iidset vaenlast Inglismaad.

«Armastan jalgpalli ja ma olen aus. Loodan, et Inglismaal läheb sel turniiril hästi, miks ma ei peaks seda soovima?» teatas jalgpallur.

Pelé ei mänginud oma jalgpallurikarjääri jooksul mitte kunagi mõnes Euroopa meeskonnas. Ta sai küll Manchester Unitedilt ja AC Milanilt pakkumisi, kuid ta keeldus.

«Olin oma kodumaal Brasiilias nii õnnelik, et ma ei soovinud lahkuda,» teatas staar.

Legendaarsel jalgpalluril on oma arvamus selle kohta, kes on praegu maailma parim jalgpallur.

«Minu soosikuteks on Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi, kolmas on Neymar. Viimasel kümnel aastal olen pidanud neist kolmest kõige paremaks Messit,» jätkas brasiillane.

Wikipedia: Pelé (kodanikunimega Edson Arantes do Nascimento; sündinud 23. oktoobril 1940 Três Coraçõesis (Minas Geraisi osariigis) on endine Brasiilia jalgpallikoondise ründaja. Ta on kolmekordne maailmameister (1958, 1962, 1970). Pelé on valitud 20. sajandi parimaks jalgpalluriks.

Euroopa jalgpallimeistrivõistluste finaalturniir kestab 10. juunist kuni 10. juulini, osaleb 24 meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles