Intervjuu liiklusraevutsejaga: vabandan, aga mulle ei meeldi see rusikajutt (17)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Pepleri ja Vanemuise tänava nurgal lõi mees väidetavalt naisautojuhti näkku.
Tartus Pepleri ja Vanemuise tänava nurgal lõi mees väidetavalt naisautojuhti näkku. Foto: Kristjan Teedema

Lisaks ohvrile võttis Postimehega ühendust ka liiklusraevutseja, kes tunnistas, et sõimas küll teise auto roolis olnud naisterahvast, kuid enda väitel asja eest. Löömist mees eitab.

26-aastane meesterahvas, kes soovis anonüümseks jääda ning oma täisnime avaldamisest keeldus, ütles, et pääses politseist vabaks. Politsei pidas mehe eile vägivallatsemises kahtlustatavana 48 tunniks kinni. «Mind jäeti kuuti kuuma kätte, kuigi olin öelnud, et kardan vedeliku- ja hapnikupuudust,» kurtis ta pärast vabanemist. 

Kuidas teie seda sündmust mäletate?

Naisterahvas ütleb, et ma ületasin kiirust. Ma sõidan nii vana autoga, et ma ei ületa mitte mingil juhul kiirust. Naisterahvas keeras mulle väga nahaalselt ette. Tema oli liiklusrikkuja. Ma sõitsin tema auto ette ja peatasin kinni, kuna mul signaal ei töötanud, ma ei saanud talle märku anda. Ma avasin ukse, mingit löömist ei toimunud. Politseile said ütlused antud, tundub, et ka nemad usuvad. Muidu poleks mind täna üldse välja lastud (prokuratuuri kinnitusel fikseerisid arstid traumapunktis naise vigastused - toim.).

Mis te siis tegite või kuidas reageerisite? Kahekesi väljusite autost?

Teine oli hääletaja, mina seda inimest üldse ei tea. Läksin välja ja tegin märkuse, et ta sellise manöövri teeb. Juht istub vasakul pool ja kui kahe tonnine auto vasakult poolt sisse sõidab, siis sa võid linna kiiruselgi invaliidiks jääda. Tuleb märkus teha. Läksin ise ka vihale ja kasutasin ebatsensuurset väljendit, tunnistan. Mingit löömist ei olnud. Näitasin naisterahvale, kus asub suunatulekang. Ilmselgelt ta ei tea, kus see asub. Rusikaga näkku on absurdne jutt.

Mis teie tunnistaja ütles selle peale siis politseile?

Hääletaja? Ega ma temaga ei olegi kokku saanud. Kus see intsident oli, hääletaja ütles, et ta jätkab teed jala. Algul tahtis Veeriku Selverisse saada, aga ütles, et läheb jala edasi. Ma pole teda rohkem näinud, ka politsei tahtis temapoolseid ütlusi, aga ma ei tea, kes ta on.

Olukord, mis see naine siis teie väitel põhjustas oli nii ohtlik, et pidasite vajalikuks talle ise ette sõita ja ta läbi sõimata?

No muidugi, kui autoga proovib teile keegi otsa sõita ja auto kaalude vahe on nii suur... Ma räägin, et linnakiirusel piisab sellest, kui teie istute roolis ja vasakult poolt tuleb auto 30 km/h küljeukse pealt sisse, te võite jääda invaliidiks! Mul on laps tulekul, kui mul oleks laps tagaistmel istunud... Väikse lapse sõidad nii kergesti kasti! Pead ikka tähelepanelikum olema!

Teie tulite otse?

Mina tulin otse, temal oli «Anna teed» märk. Ma nägin, et see naine tuleb. Sealt kus tema tuleb, ma ise ka sõidan natukene rohkem välja, sest seal on autod ees ja ei näe hästi. Tema nägi mind ka ja ta keeras mulle lihtsalt ette ka. Nahaalselt sooritas pöörde lõpuni. Esimene asi, mis ta ütles oli, et mitte midagi ei juhtunud, pane uks kinni. See on ka natuke vale lähenemine, et kui midagi ei juhtunud, pole midagi olnud.

Naisterahvas väidab, et tal ei ole olnud ühtegi liiklusrikkumist elus. Miks te arvate, et ta on hirmus liiklusnahaal?

Ma otsin tunnistaja üles, kes ütles ka, et nägi, kui nahaalselt ta ette keeras.

See naisterahvas on ka ise esitanud palve, et kõik, kes nägid, võiksid politsei poole pöörduda. Mina ei ole politseinik, aga ma saan muidugi teie kommentaari kirja panna.

Jah, aga mind lasti täna välja, ma ei ole mingi süüdistatav. Ma olin kahtlustatav, aga ma olen juba väljas ja mul küll mingit süüd ei lasu praegu.

Ühtegi viga te siis ei teinud? Käituksite ka täna samamoodi?

Ma ütlen jah, et ebatsensuurseid väljendeid ei ole vaja kasutada, see on ilmselge. Olin natukene too hetk ärritunud ja nii ei ole vaja käituda. Aga, et see naine räägib, et rusikalöök või midagi... see on nii ühepoolne jutt. 

Teil on õigus oma kommentaar välja öelda, aga siin on ikkagi küsimus üldse liikluskultuuris. Ilmselt olete ka teie teinud rumalaid manöövreid. Küsimus on selles, kuidas neid lahendada. 

Kui inimene mõistab oma tegu ja vabandab, siis on kõik normaalne. Seda, et see naine ütles, et midagi ei juhtunud, pane uks kinni, see ajab mind veel rohkem vihaseks. Nii ei saa ju käituda. Liikluses peab kõik toimuma liikluseeskirja järgi.  Ma läksin sinna ja avasin ukse, mitte ei rebinud. Politsei on ise öelnud, et asjakohane märkus on alati teretulnud.

Keegi ilmselt ei arva, et teise sõimamine on liikluses asjakohe. Isegi, kui keegi teeb rumalusi. Löömisest ma ei räägigi.

Seda tunnistan, et sõimata ei ole vaja. Naine oli natuke ebaviisakas ja tõesti kasutasin paari ebatsensuurset sõna. Ma asja enam olematuks teha ei saa. Vabandan, aga mulle ei meeldi see rusikajutt. Mulle ei meeldi, et mind tembeldatakse naiselööjaks.

-----------

Politsei sai eile teate, et kella 15.30 paiku sõitis Pepleri ja Vanemuise tänava nurgal 35-aastase naise juhitud sõidukile ette teine auto, millest väljunud kahest mehest üks tõmbas naise sõiduki ukse lahti ja lõi teda näo piirkonda, teatas Lõuna prefektuur.

Arstid fikseerisid kannatanu vigastused traumapunktis, haiglaravi ta ei vajanud, ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ülesandeid täitev Carol Merzin.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles