«Tualetisõjas» said tabamuse Targeti tulemused (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Targeti «vetsud vabaks» poliitika põhjustas boikoti.
Targeti «vetsud vabaks» poliitika põhjustas boikoti. Foto: afa.net/target

USA jaehiiglase Targeti tegevjuht pidi aastakoosolekul tõrjuma ärritunud aktsionäride küsimusi keti otsuse kohta lubada töötajad ja külastajad tualettidesse sõltumatult sünnijärsest soost.

Näiteks küsis Brian Cornellilt liikumise Free Enterprise Projecti liider Justin Danhof, kas kõik Targeti vaateid vastustavad inimesed on kitsarinnalised. «Ta ei vastanud küsimusele,» ütles Danhof ajalehele The Washington Times.

«Ta tegi sisutühja teadaande teemal «me usume mitmekesisusse, me usume kaasatusse ja kõik peavad tundma end meie poodides turvaliselt»,» ütles Danhof.

«Toeta kaasatust, toeta kaasamist – see ei tähenda midagi. Mingi tühi jutt,» ütles ta. «Eriti vastusena mu konkreetsele küsimusele, kas need inimesed on tema arvates kitsarinnalised. Ja mulle jääb mulje, et nii ta mõtleb.»

Küsimusi Targeti «sooneutraalse» tualetipoliitika kohta esitasid mitmed aktsionärid. Jaeketi hiljutine otsus lubada inimesed tualettidesse ja riietusruumidesse identiteedi alusel on vallandanud USA-ülese boikoti.

Petitsioonile vältida antud poliitika tõttu Targeti külastamist on tänaseks kirjutanud alla üle 1,3 miljoni inimese.

Alates tualetiotsuse teatavakstegemist on kivina kukkunud Targeri aktsia, kaotades seitsme nädalaga oma väärtusest ligi viiendiku (18 protsenti). Firmajuhtide sõnutsi pole boikotil sellega mingit pistmist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles