Fotod: reformierakondlased kogunesid Kõue mõisa (2)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakond kogunes täna Kõue mõisa kevadsuvisele üldkogule, et kokku võtta poliitika-aasta ja seada uued sihid.

«Kuu aja pärast lähen ma NATO tippkohtumisele seisukohaga, et liitlaste kohalolu Eestis ei ole vajalik ainult täna ja homme, vaid see peab kinnistuma Alliansi püsivaks poliitikaks,» ütles peaminister ja Reformierakonna esimees Taavi Rõivas üldkogul.

«NATO sõjaline kohalolek on uus normaalsus ning see peab suurenema selliselt, et kohalolu ei saada mitte ainult tugevat poliitilist signaali, vaid kohalolevad üksused on piisavalt võitlusvõimelised, et hakata vastu ükskõik millisele vaenlasele,» lisas Rõivas.  

 «Soovin, et kõik liitlased kinnitaksid Varssavis üheskoos oma pühendumust kaitsekulude tõstmisele kahele protsendile sisemajanduse kogutoodangust. Kui me kõik panustame, siis me saame tagada, et ajaloo rasked õppetunnid enam kunagi ei korduks,» lausus erakonna esimees.

Rõivase sõnul ei tasu kollektiivkaitset ja liitlaste solidaarsust kahtluse alla seada. «Eestis on viimase kahe aasta jooksul kinnistunud NATO õhuturbemissioon, laienenud ja regulaarseks on muutunud NATO sõjaliste õppuste toimumine ning Eesti territooriumile on paigutatud roteeruvad liitlasväed.»

Veel rääkis Rõivas presidendivalimistest ning kinnitas, et erakond on valmis toetama nii Marina Kaljuranda, Siim Kallast kui ka Urmas Paeti.

«See, kellest saab Eesti järgmine president, peab maailmas toimuvast mitte ainult aru saama, vaid olema suuteline ka kaasa rääkima. Me ei vaja presidenti, kelle peamine missioon on välja kuulutada ainult populaarseid seaduseid,» sõnas Rõivas.

 «Nii Marina, Siim kui Urmas on sellised presidendikandidaadid, kes mitte ainult ei juhi tähelepanu kitsaskohtadele, vaid pakuvad täpseid ja toimivaid lahendusi. Lisaks on meie kandidaatidel laiapindne rahva toetus. Kuid me ei saa automaatselt eeldada, et rahva toetus tagab toetuse parlamendis või et presidendikandidaat tuleb ilmtingimata Reformierakonnast. Me ei vali presidenti üksi, veel vähem valime presidenti Reformierakonnale, ikka tervele Eestile,» ütles Rõivas.

 «Me ei lähe midagi jõuga võtma, aga me seisame kindlalt kõigi meie inimeste selja taga ja oleme valmis toetama nii Marinat, Siimu kui Urmast,» lausus erakonna esimees.

«Kui me näeme, et meie kandidaatidest kellegi taha on võimalik koondada kas parlamendi kaks kolmandikku või valijameeste enamus, ei jää presidendi valimine Reformierakonna taha,» lisas Rõivas.

Reformierakonna presidendikandidaadiks pürgiv Siim Kallas plaanis täna pärast partei üldkogu teha poliitilise avalduse ja korraldada seminari «Kuidas laiendada kodanike riiki?», kirjutab ERRi uudisteportaal. Erinevate allikate kinnitusel lükkub see seminar järgmisse nädalasse.

Allikate sõnul lükkus seminar edasi Marina Kaljuranna kampaaniameeskonna survel.

Reformierakonna fraktsiooni liige Martin Kukk ütles täna ERR-i uudisteportaalile, et pärast üldkogu ametliku osa lõppu saavad sõna kõik kolm Reformierakonna presidendikandidaadiks pürgijat Siim Kallas, Marina Kaljurand ja Urmas Paet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles