Galerii: rattarõõmu jagus nii ässadele, harrastajatele kui lastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu rattapäeval startis pikemale 94 kilomeetri distantsile Tammistest Tori suunas 122 ratturit, 47 kilomeetri pikusele ringile läks 160 kirjuma ettevalmistuse, varustuse ja eesmärgiga sõitjat, lastesõitudel lustis umbes 200 tulevast rattaässa.

Põhidistantsil eraldus poolel maal seitsmeheline grupp, kes tegi sisse 20sekundilise edu ja jagaski poodiumikohad omavahel. Võitis saarlane Karl-Patrick Lauk Norman Vahtra ja lätlase Armands Becise ees. Eile Vändra ekstreemtingimustes toimunud rattaralli võitnud Peeter Pruus, nädal tagasi Euroopa maastikurattakrossi meistriks tulnu, oli viies ja Astana proff, hiljuti Giro d’Italial vägitegusid sooritanud Tanel Kangert kuues.

„Ma ei tulnud Vändrasse ega Pärnu võitu jahtima, sõitsin endale praegu treeninguks vajaliku koormusega,“ nentis juba kolmapäeval taas Eestist lahkuv Kangert.

Pärnus sõitis ka rattalegend Jaan Kirsipuu, praegune Eesti koondise peatreener. Enne sõitu arvas ta, et püüab, kuniks jaksu on, noorematega koos püsida. Sõidu järel nentis paremustabeli teise poolde jäänud suurmeister, et kahjuks loodetult ei kestnud.

Lühema distantsi võitis Pärnu rattapäeval Toomas Vool Kristo Ebrase ja Enor Heinmaa ees, pärnakas Joosep Mesi sai viienda koha.

„Rattapäev õnnestus, sest umbkaudu 300 osalejat kahele distantsile ootasimegi, ja õnneks läks ilmgi ilusaks,“ ütles üks korraldajaist Runo Ruubel klubist Püha Loomaaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles