NATO investeerib Eesti küberharjutusväljaku arendamisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otse rindelt: selline vaatepilt avanes NATO suurimal küberkaitseõppusel «Cyber Coalition».
Otse rindelt: selline vaatepilt avanes NATO suurimal küberkaitseõppusel «Cyber Coalition». Foto: Ardi Hallismaa/mil.ee

NATO kõrgeim otsustusorgan Põhja-Atlandi Nõukogu kiitis läinud reedel heaks võimepaketi, millega investeeritakse  küberkaitse harjutusväljaku arendamisse Eestis, teatas kaitseministeerium.

Investeering suurendab märkimisväärselt küberharjutusväljaku tehnilist võimekust ning suutlikkust küberõppusteks vajalike keskkondade matkimiseks ja automatiseerimiseks, kinnitas kaitseministeerium. Lisaks võimaldab NATO investeering suurendada korraga õppustel osalevate meeskondade arvu ning parandab võimalusi korraldada samal ajal mitu õppust.

«2007. aastal oli Eesti esimene riik maailmas, mis sattus Venemaa riikliku küberrünnaku alla. Meil on ütlus, et mis ei tapa, teeb tugevaks – see kehtib selgelt ka kübervaldkonna kohta,» ütles kaitseminister Hannes Hanso (pildil). «Kübervõimekusest on saanud selgelt Eesti nišivõimekus ja rahvusvaheliselt tunnustatud tugevus. Otsus NATO täiendavast toetusest meie küberkaitse arendamisse on järjekordseks märgiks usaldusest ning Eesti kõrgest küberkaitse tasemest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles