Mupo inspektor: petturitest kerjustel on oma «turvamehed» ja nad käivad õhtuti poodlemas (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kesklinnas on probleem libakerjustega.
Tallinna kesklinnas on probleem libakerjustega. Foto: Mupo

Tallinna munitsipaalpolitsei ametnikud kinnitavad, et jätkavad inimesi häirivate kerjuste tõrjumist kesklinnast.

Hiljutisel kontrollkäigul selgus, et varasemast tuttav vanamemme riietes naine oli end sisse seadnud Raekoja platsil. Ent mupo inspektorit nähes korjas naine oma kompsud kärmelt kokku ja lahkus rutakal sammul.

«Tundub, et neil on omavaheline telefoniside või mingi muu infovahetus, sest kui ma Raekoja platsilt oma patrullkäiguga alustasin ja edasi Tammsaare pargi ja Viru keskuse juurde jõudsin, olid sealsed aktiivselt tegutsenud kerjused kadunud,» rääkis kesklinna inspektor.

Ühe sai ta siiski pildile. «Ta oli rekvisiidid kotti pannud ja kerjuse riided seljast ära võtnud,» märkis inspektor.

Mupo inspektori pildile saadud libakerjus. Foto: mupo
Mupo inspektori pildile saadud libakerjus. Foto: mupo Foto: Mupo

Ametniku sõnul on kerjustel ka oma «turvamehed», korralikes ülikondades mehed, kes jälgivad ning suunavad kerjuste tegevust enim turistide liikumistrajektooril ning vajadusel hoiatavad korrakaitsjate eest.

Mupo hoiatab jätkuvalt kesklinnas tegutsevate kerjuste eest. «Tegemist on organiseeritud petturitega - kerjused ei ole tegelikult puudega. Tegemist on Lätist pärit mustlastega, kes kasutavad ära inimeste kaastunnet. Õhtuti, pärast «tööpäeva» saavad nad kõik oma puudest nagu võluväel lahti ning lähevad kerjamise eest saadud rahaga ostukeskustesse poodlema,» selgitas Mupo kesklinna inspektor. «Mõelge, enne kui oma raha petturitele annate.»

Loe lisaks:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles