Toomas Maarandi liikmesus skaudiorganisatsioonis on peatatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Toomas Maarandi liikmesus Eesti skaudiorganisatsioonis ja tegevus skaudijuhina on eelmisel aastal seoses tema suhtes alustatud kriminaalmenetlusega peatatud.

Lääne skautide maleva juhi kohuseid täidab alates eelmise aasta lõpust Läänemaa skaudijuht Heikki Mutso, vahendas Eesti Skautide Ühingu pressiteade.

«Toomas teavitas meid eelmise aasta lõpus ise omal algatusel sellest uurimisest ja palus oma liikmesus ja tegevus Eesti skaudiorganisatsioonis peatada. Eesti Skautide Ühingu ja Lääne skautide maleva juhatuse otsusega peatati tema kuuluvus skaudiorganisatsiooni ja ta ei ole enam seotud skautliku tegevuse kaudu noortega. Oleme viivitamatult teavitanud sellest ka tema skaudiüksust ja nende lapsevanemaid. Samuti oleme võtnud ühendust selliste juhtumitega tegelenud spetsialistidega, et olla vajadusel valmis nii noorte kui nende vanemate aitamiseks,» öeldakse skautide ühingu pressiteates.

«Aktuaalse kaamera» uudiste vahendusel arvamust avaldanud Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma sõnul ei ole võimalik olukorda täpsemalt kommenteerida, kuna tegemist on alaealistega seotud juhtumiga. Skaudiorganisatsioon kutsub üles oma liikmeid igakülgseks koostööks õigusorganitega ja kui kellelgi on pretensioone või muud asjaomast informatsiooni, siis palutakse pöörduda politseisse, et muuhulgas välja selgitada juhtumi võimalikud seosed tema tegevusega skautluses.

«Toomase osas ei ole laekunud tema skaudijuhiks olemise perioodil ühtegi kaebust ei noortelt ega lapsevanematelt või tekkinud kahtlusi tema sobivuses skaudijuhiks. Samuti ei ole Eesti skautluse ajaloos esinenud teadaolevalt sarnast juhtumit,» kinnitatakse pressiteates.

«Teadvustame endile vastutust, mida noorteorganisatsioonina kanname ja oleme tõhustamas korda, kuidas kaasata oma tegevusse vabatahtlikke, et teha omalt poolt parim, et tagada noorte igakülgne turvalisus meie organisatsioonis. Eesti Skautide Ühingu skaudijuhi eetikakoodeksi kohaselt ei tohi skaudijuht seada alaealist olukorda, kus viimane tunneb end ahistatuna. Eesti Skautide Ühingu juhid on selgelt teadvustanud vastutuse lapse ja lapsevanemate ees, et tagada noortele turvaline keskkond tegevuseks ja samuti vastutame oma noortejuhtide tegevuse eest skautluse raames. Praeguseni oleme ennetuse ja noortejuhiks sobivuse tagamiseks korraldanud skaudijuhtidele koolitusi, kus on olnud juttu  nii eetilistest tõekspidamistest, mida noortejuhina tuleb arvesse võtta kui ka noorte väärkohtlemise märkamise ja ennetamise temaatikast. Samuti oleme uute juhtide puhul rakendanud nn. vaderi-süsteemi, kus vanem ja kogenum juht on uue juhi tugiisikuks ning ka jälgib tema käitumist skaudijuhina,» seisab pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles